23. aug
fLÅKLYPA-TEATER: Slik lanserer Riksteatret forestillingen, med Kikki Stormo som Solan og Frank Ole Sætrang som Ludvig.Foto: Fredrik ArFF
 
Lars Erik Holter setter Flåklypa på scenen
Med Peter Kippersund i rollen som Emanuel Desperados og Lars Erik Holter som regissør, skal Riksteatret til høsten dra landet rundt for å sette Kjell Aukrusts Flåklypa-skikkelser på scenen.

Publisert: 25.mai.2016 04:04
Oppdatert: 25.mai.2016 04:04

– Jeg tror jeg er den som har sett «Flåklypa Grand Prix»-filmen mest i hele verden!

Det sa Lars Erik Holter til Riksteatrets sjef Tom Remlow, da han ringte Lars Erik og lurte på om han var interessert i å ha regien på en Flåklypa-oppsetting. Og det var han ekstremt interessert i.

Tynset-premiere

«Heia Flåklypa! Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen» er tittelen på forestillingen, som skal ha urpremière i Riksteatrets lokaler i Nydalen i Oslo 29. september. Til sammen skal forestillingen spilles på 70 steder. 5. oktober er det klart for turnépremière på Tynset. Dagen etter spilles den i Hamar kulturhus, før turen fortsetter til Kongsvinger og Elverum, som for å understreke at det er en forestilling med klare hedmarksrøtter det handler om.

Men langt fra bare det.

– Denne verdenen er så underfundig og varm at den appellerer til alle, sier Lars Erik Holter.

– Det kan ikke finnes en person i verden som kan si at de ikke liker Flåklypa-universet. Og alle kan identifisere seg med skikkelsene her. De er ikke superhelter som vi skal prøve å leve opp til. Men de speiler hele mennesket med både sterke og svake sider.

Ny historie

Riksteatret har en helt ny Flåklypa-historie å by på, uavhengig av så vel den klassiske «Flåklypa Grand Prix»-filmen som av de siste årenes filmer. Gorm Jenseg har skrevet manus, og musikken er av Marius Podolski, For det dreier seg også om en forestilling med mye sang og musikk.

Dessuten ligger det an til en udødelig versjon av Emanuel Desperados, når Peter Brandt Kippersund fra Stange skal ikle seg desperadoens drakt.

– Jeg tror det kommer til å bli fantastisk, sier Lars Erik Holter.

Det er første gangen Kjell Aukrusts Flåklypa-verden legges til grunn for en stort opplagt teaterforestilling, selv om stoffet er kjent for de fleste.

– Det er en svær utfordring, både å innfri folks forventninger til dette stoffet, men også å gjøre sin egen versjon av det, sier Lars Erik Holter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke