24. aug
Lars Erik Holter. FOTO: REMI LAAKSO.
 
Lars Erik og Elisabeth skal lage kulturhusåpningen
Lars Erik Holter og Elisabeth Nord skal lage kulturhusåpningen.

Publisert: 06.mar.2013 14:05
Oppdatert: -

Kulturhusledelsen har valgt ut teamet som skal lage åpningsforestillingen for Hamar kulturhus. Lars Erik Holter, opprinnelig fra Nes, blir kunstnerisk leder og regissør av forestillingen, og Elisabeth Nord fra Brumunddal blir produsent både for forestillingen og de øvrige arrangementene.
- Vi må tenke stort og legge lista høyt helt fra starten, sier Lars Erik og Elisabeth.
- Teamet har et høyt kunstnerisk nivå, fastslår kulturhusleder Durita Brattaberg og forteller at arbeidet med åpningsforestillingen vil begynne umiddelbart nå som teamet er etablert.
Tre dagers fest
Åpningen av Hamar kulturhus er lagt til helgen 14.-16. mars 2014. Åpningsforestillingen blir satt opp to kvelder; fredag 14. og lørdag 15. mars.
- Åpningshelgen blir en fest tre dager til ende, sier Brattaberg. - Vi planlegger et storslått program som skal inneholde noe for alle. Vi ønsker å lage en folkefest som setter Hamar og regionen på kulturkartet. Målet er å skape engasjement hos våre framtidige brukere og gjester, sier kulturhuslederen.
Godt forberedt
Lars Erik Holter kommer opprinnelig fra Nes. Han er utdannet skuespiller og sceneinstruktør ved Kunsthøgskolen i Oslo. Holter har siden 1995 arbeidet som både skuespiller og regissør ved en rekke institusjonsteatre og privatteatre, samt produsert egne forestillinger. I dag jobber han som frilans sceneinstruktør og som professor i skuespillerfag ved Teaterhøgskolen,
Elisabeth Nord er produsent, med bakgrunn fra kultur, tv og dokumentarfilmproduksjoner. I 1995 flyttet hun til Liverpool der hun studerte musikk ved Paul McCartney's Liverpool Institute for Performing Arts. Siden har hun arbeidet i Norge, England og Frankrike som produsent, regissør og skribent. En av hennes produksjoner, en internasjonal dokumentarfilmserie fra den franske fremmedlegionen, er vist i tv-kanaler over hele verden. Hun har også gjennom flere år juryert i Rose D'Or (Gullrosen) og The International Emmy Awards. I dag er Elisabeth bosatt i Ringsaker.
- Vi setter stor pris på å ha disse to dyktige aktørene på laget, sier kulturhussjef som synes det er ekstra hyggelig at begge kommer fra vår egen region. - Åpningshelgen bør man definitivt sette av i kalenderen allerede nå, oppfordrer Brattaberg.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke