25. aug
FAGKUNNSKAP PÅ LASSET: Med landets fremste spritekspert, Halvor Heuch (til høyre) kunne lasskjørerne Berger Frogner (til venstre) og Helge Bryhni skåle for og med god dram på Røros.
 
Lasskjørerne og drammen vel framme på Røros
Seks ekvipasjer med lasskjørere fra Hedmarken var framme på Røros til riktig tid tirsdag formiddag. Da kunne både Rørosmart'n og dramflaske åpnes.

Publisert: 18.feb.2014 13:44
Oppdatert: -

- Alt har gått helt slik det skal!

Det sa Bjarne Lang-Ree, leder for Hedmarken Lasskjørerforening, til HA, da ekvipasjen med seks hester var vel fremme til åpningen av Rørosmartn ved 12-tiden tirsdag.

Årets tur var enklere enn de foregående sju årene:

På grunn av snømangel ble hester, kjerrer og utstyr ellers fraktet med biler til Atna i Østerdalen. Dermed ble det "kun" 16,8 mil med hesteskyss, inkludert turen fra Atlungstad til Furnes da ferden startet den 8. februar. Etter noen dagers pause fortsatte de fra Atna til Røros fredag morgen.

Vel fremme på Røros var alle i strålende humør. Mottakelsen sto i stil med været: Strålende!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke