19. aug
FORNØYDE: Christian Skolmen (Per), Arild Engh (Ole Ivars), Henriette Steenstrup (Line), Lena Kristin Ellingsen (Stella), William Kristoffersen (Ole Ivars) og Bernhard Arnø (Willy) koste seg under prøvevisning av «En får væra som en er - en Ole Ivars musi
 
Latter og tårer for Ole Ivars
Det er klart for Ole Ivars på teater. Publikum lo og gråt på prøveforestillingen lørdag.

Publisert: 01.apr.2014 10:25
Oppdatert: 01.apr.2014 18:31

I går var pressen invitert på en smakebit på «En får væra som en er - en Ole Ivars-musikal», og skuespillere og musikere ga jernet med «Kongen av campingplassen». Regissør for forestillingen, og teatersjef ved Nationaltheatret, Hanne Tømta, koste seg i salen.

- De som var her på prøveforestillingen lørdag sa de aldri har følt seg så hjemme i teateret, smilte teatersjefen.

Fredag er det premiere på Torshovteatret. 38 forestillinger er satt opp i salen som har plass til 175. Nær halvparten av billettene er allerede utsolgt. Christian Skolmen, Henriette Steenstrup, Lena Kristin Ellingsen og Bernhard Arnø er skuespillerne på scenen, og over seg, på en terrasse, har de et slagkraftig band.

Jubileum

Hedmarkens, Hedmarks og Norges dansebandyndlinger er femti år i år, og hvorfor ikke ta denne skatten av hverdagshits til scenen. «Torshovgruppen» lette etter en nasjonalskatt innen musikk som hadde jubileum samme år som grunnloven - og de fant Ole Ivars på googlesøk.

- Kjente du godt til Ole Ivars, Hanne Tømta?

- Nei. Jeg må være ærlig og si at jeg ikke hadde noe forhold til Ole Ivars, ikke mer enn passelig.

- Og hva har du oppdaget?

- At bandet har en evne til å snakke om komplekse ting i livet, hverdagsfølelser, på en enkel måte. Dette er ting folk har et nært forhold til, fra skilsmisse til å miste bikkja si.

- Handler det om oss selv?

- Det handler om vanlige mennesker med vanlige problemer. Det er noe melankolsk her, en sorgbunn i det, en lengsel etter hvordan ting har vært, hvordan man har hatt det.

- Er du blitt fan?

- Ja.

Overveldende

Christian Skolmen spiller «Per», «Kongen av campingplassen». Han sier han liker godt kulturen rundt danseband, og oppfatter tekstene som å «ta vare på sin kjære», «savn» og «kjærlighet».

Han forteller at flere i publikum gråt under prøveforestillingen.

- Det er moro, men det er også en ærlig, gripende og fin historie, sier Skolmen.

William Kristoffersen, hitmakeren i Ole Ivars, var, sammen med Arild Engh, til stede under gårsdagens forestilling. Hans umiddelbare kommentar var:

- Overveldende. Jeg var ikke klar over hvor flinke disse folka er. De har laget så mange gode arrangementer, som balladen av «Så tjukk du har blitt».

- Det meldes at forestillingen treffer så godt at publikum tar til tårene. Hva er din kommentar til det?

- Det opplever vi stadig. Som med låta «Bare en hund», for det finnes jo nesten ikke en nordmann som ikke har mistet en hund han er glad i. Noen griner nesten alltid i løpet av kvelden når vi spiller, men det er nok mest gledestårer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke