23. aug
Ringrev: Ole Paus leverte en følelsesladd, morsom og meget underholdende konsert som vil stå igjen som Kønnbandfestivalens høydepunkt.
 
Lattermild festivalkveld
Lørdag kveld fortsatte festen under Kønnbandfestivalen, og med et variert program ble det en kveld med mye humor og litt alvor.

Publisert: 14.sep.2013 22:32
Oppdatert: -
Lørdag kveld ble tidenes første Kønnbandfestival rundet av med et morsomt og variert program, og denne kvelden var det langt flere som hadde tatt turen.
- Det er utrolig hyggelig å se at vi har fått en fullsatt sal i løpet av den første versjonen av Kønnbandfestivalen, fortalte kultursjef Morten Midtlien innledningsvis. Scenen var med det dekket for en herlig kveld med mye god underholdning.

Mye humor

Det var «beat for beat»- pianisten Gisle Børge Styve som skulle ut på scenen først sammen med sin trio, og de sørget umiddelbart for å heve stemningen i lokalet. Med gode historier og humor i tillegg til herlig musikk i mange ulike sjangre, ble det en meget vellykket start på festivalkvelden. Publikum til krampen tok dem, men mer moro skulle det bli. Neste innslag på programmet var nemlig stand-up komiker Geir Ove Ovesen, med historier som handlet om alt mellom himmel og jord sørget han for at latteren ble gående utover kvelden.

Høydepunktet

I biblioteket var det nok allikevel konserten med Ole Paus som de aller fleste gledet seg til. Han har bebudet at han legger opp som plateartist, men på scenen vil han fremdeles være aktiv. Han startet med «mitt lille land», og sørget med det for at samtlige publikummere var i hans hule hånd. Paus fortsatte den humoristiske tråden, og selv om han tidvis var inne på alvorlige temaer satt latteren løst blant publikum.
Paus brukte dessuten god tid mellom sangene på å forklare hva tekstene faktisk handlet om, og det gjorde den musikalske opplevelsen enda bedre. Han har en særegen egenskap til å formidle tekster, og da blir resultatet bra når man kombinerer det med sanger som i utgangspunktet er suverene. Konserten var både følelsesladd og humoristisk, og da han avsluttet med «Sangen om Elverum» satte han samtidig punktum for årets begivenhet i biblioteket.
Festivalen var allikevel ikke helt ferdig, for da Paus gikk av scenen fortsatte moroa en kort spasertur unna. På Tingvold var det nemlig Ted Glen Extended og Amund Maarud sto for underholdningen, og de fortsatte festen utover den regntunge natten. Med et fullsatt bibliotek og topp underholdning fikk arrangørene med det en flott avslutning på årets Kønnbandfestival.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke