18. aug
 
Lattermild opera
De fire sangerne i Ung Opera sørget for god stemning på Gregers da de inviterte til en kveld med høydepunkter fra gruppens tidligere festivalforestillinger.

Publisert: 19.jun.2014 23:37
Oppdatert: 20.jun.2014 06:48

Gruppens kjerne består av Bernt Ola Volungholen, Tone Østlie, Siri Kval Ødegård og Eivind Kandal, og med unntak av sistnevnte sanger har alle en bakgrunn fra Hamar og Hedmarken. I løpet av de siste årene har de sørget for både latter og hakeslepp under sine forestillinger. De har nemlig en ganske original tilnærming til operasjangeren.

Med utgangspunkt i klassiske operastykker setter de sammen forestillinger med moderne vri, og som går på tvers av språk og dialekter. I tillegg bruker de unge sangerne mye humor i sine forestillinger, og det er tydelig at operapublikummet setter stor pris på å le seg igjennom selv de mest tragiske historiene. Det var mange som tok turen til Gregers for å være med på festivalprogrammets mest løsslupne post. Rundt 150 sittende publikummere betyr full sal, og Ung Opera kan stolt konstatere at de har blitt en av publikumsfavorittene i Festivalen. Man skulle allikevel sett at flere byens unge tok turen. Ung Opera sørger nemlig for en uformell invitasjon inn til en verden som er fryktet av mange, og torsdagens forestilling demonstrerte til gagns at opera kan være noe for alle.

- Jeg har ikke noe sterkt forhold til opera, men dette er ganske ulikt fra det jeg forbinder med sjangeren. Dette er rett og slett noe helt annet, sier Iago Rein (21).
Rein forteller samtidig at dette ikke var hans første operaforestilling.
- Jeg har vært på opera tidligere, men da var det ikke akkurat latter i salen, smiler Rein. 

Se bilder fra operaforestilling øverst i saken. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke