22. aug
LEGENDER: Bill Payne, Paul Barrere, Sam Clayton, Kenny Gradney, Fred Tackett og Gabe Ford tok Gregers med storm lørdag kveld. Foto: Kristian Einang
 
Legendarisk besøk
Amerikanske rockelegender er sjelden kost på Hedmarken.

Publisert: 24.feb.2013 18:20
Oppdatert: -

Det svingte virkelig i lokalene på Gregers da «Little Feat» var på besøk, for det er ikke hver helg vi får besøk av amerikanske rockelegender.
Det er nesten som om man ser inn i musikkhistorien når man ser «Little Feat» spille, for disse karene har et langt liv med mange spillejobber bak seg. De ble dannet i 1969 i Los Angeles av gitaristen og vokalisten Lowell George, keyboardisten og vokalisten Bill Payne, trommeslageren Richie Hayward og bassisten Roy Estrada. Lowell George oppløste Little Feat i april 1979, samtidig med utgivelsen av soloalbumet Thanks I'll Eat It Here. 29. juni døde han av et hjerteinfarkt. De gjenoppsto i 1988 med gitaristen Fred Tackett og vokalisten Craig Fuller som nye medlemmer. Siden har Little Feat gitt ut en rekke studio- og livealbum og turnert verden over. Under lørdagens konsert var det kun Payne som sto igjen av originaloppsetningen, men de fleste som sto på scenen har allikevel over 40 års fartstid i bandet. Det forklarer vel også ganske greit hvorfor Little Feat i dag besitter legendestatus i rockeverdenen.

I det øyeblikket musikerne «Little Feat» Satte beina på scenen fikk vi se noen av de mest ikoniske, rutinerte og dyktige musikerne musikkhistorien har å by på. Lørdag kveld viste de også at de fremdeles er villige til å gi alt på scenen. Med en mengde låter tok Little Feat publikummerne med på en musikalsk reise tilbake til 70- tallets herlige gullalder i rocke- historien. Bandet er også plateaktuelle for første gang på ni år, og vi fikk dermed høre mye fra det ferske albumet «Rooster Rag». Det var en herlig atmosfære i lokalet når i overkant av 300 publikummere fulgte med på scenen. Det svingte skikkelig av de gamle rockerne, og soundet var akkurat så gammeldags som det burde være. Dette var også en kveld der soloene florerte, og man merket at de gamle karene fremdeles har mye musikk igjen i kroppen.

Daglig leder ved Gregers Jørn Nielsen var veldig godt fornøyd med å kunne presentere et så legendarisk band her i Hamar.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke