24. aug
Hektisk periode: Ane Emilie Vold Mickelsson og Sigurd Arnekleiv Bækkelund er med i Ungdomssymfonikerne, en viktig del av Festspillene i Elverum. Ungdomssymfonikerne et nasjonalt orkesterutdanningstilbud, og en sentral rekrutteringsinstitusjon for landets profesjonelle orkestre. Foto: Morten Minothi Kristiansen
 
Legger lista høyt
– Det er utrolig krevende, men også noe av det morsomste jeg har gjort, sier Sigurd Arnekleiv Bækkelund, som i år har fått en plass i Ungdomssymfonikerne.

Publisert: 07.aug.2017 21:28
Oppdatert: 07.aug.2017 21:32

– Det har vært veldig morsomt å få spilt såpass mye forskjellig musikk. Det er langt fra Electronic Danse Music-symfonier til Béla Bartóks, som vi spilte på åpningskonserten, sier fiolinist Ane Emilie Vold Mickelsson fra Brumunddal, som i år er med for 4. gang.

Rekrutterer unge Talenter

Ungdomssymfonikerne er kjent for sin høye musikalske kvalitet, og blir regnet blant de beste i sitt slag i Europa. Orkesteret settes sammen på nytt hvert år, og det rekrutteres høyt kvalifiserte musikkstudenter fra hele Norge, og også fra nordiske og europeiske studiesteder.

– Det er et kurs man søker seg til fordi man har lyst til å spille mye i orkester. Det er et veldig flott kurs, og en unik mulighet til å fordype seg i orkesterstoff, sier Mickelsson, som akkurat er ferdig med en bachelor i musikkpedagogikk ved Musikkhøyskolen i Oslo.

Musikalsk utfordrende

– Uten å være tabloid vil jeg si at dette er noe av det morsomste jeg har gjort. Det er virkelig utrolig gøy. Vi spiller de store verkene, og vi gjør det ordentlig. Man får veldig mye energi av å spille med likesinnede. Det er kjempegøy, rett og slett, sier fiolinist Sigurd Arnekleiv Bækkelund fra Hamar.

Bækkelund har bakgrunn fra Hamar Janitsjarskole, Hamar Kulturskole og Hedmarken symfoniorkester, og er i år med i Ungdomssymfonikernes rekker for første gang.

– Jeg har venner som både har spilt og spiller her, og tenkte at jeg like godt kunne prøve også. Og så fikk jeg bli med. Det er veldig gøy, men det er drit vanskelig det vi spiller, ler Bækkelund.

På mandag hadde de sin andre konsert under Festspillene, hvor de spilte orkestrale remikser av EDM-låter av musikk av blant andre Skrillex, Daft Punk, Aphex Twin, Avicii og Swedish House Mafia. På torsdag er det lunsjkonsert i foajeen på Elverum rådhus, og på lørdag står de på scenen for siste gang, under avslutningskonsert på Terningen Arena, sammen med den anerkjente norske pianisten Håvard Gimse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke