18. aug
slutter: Restaurantsjef Dag Henning Andersen fortsetter på Pepperkværna fram til utgangen av mai. Da er det slutt, etter tolv og et halvt år.
 
Legger ned Pepperkværna
Både Bibliotekbaren og Pepperkværna legges ned når Astoria hotell skal omgjøres til et Clarion Collection-hotell i Choice-kjeden.

Publisert: 02.mai.2014 15:03
Oppdatert: 02.mai.2014 15:57

Den nye eieren Petter Stordalen tok over hotelldriften 1. oktober i fjor, og har siden planlagt endringer for hotellet. Blant annet har det vært stor spenning knyttet til hva som skal skje med Pepperkværna og Bibliotekbaren.

Vidar Haugen, den nye direktøren for Hamar-hotellet, kan nå fortelle at Pepperkværna blir nedlagt som à la carte-restaurant, og at hotellet i stedet for Bibliotekbaren får en ny bar i tilknytning til hotellresepsjonen.

Begge stedene vil ifølge Vidar Haugen holde åpent som vanlig fram til 7. juli, da det som vanlig blir sommerstengt. Og så starter ombyggingen til nytt konsept.

Nytt konsept

Det nye hotellkonseptet vil romme både restaurant og bar, sier Vidar Haugen. Men dagens konsept vil bli endret. Der Pepperkværna ligger, vil det bli frokost- og lunsjservering, og det blir restaurantservering på kvelden, men dagens à la carte vil opphøre.

- Men kjøkkenet skal være like godt, sier Vidar Haugen, og restauranten skal blant annet by på en selskapsmeny til grupper, både for bedrifter og for eksempel bursdagsfeiringer, sier han.

I forbindelse med ombyggingen vil antall rom økes kraftig, fra dagens 76 til 132. Blant annet skal hybelbygget over Alanya tas i bruk, og en del av konferanserommene i andre etasje skal også bygges om til gjesterom. Konferanseavdelingen flyttes ned i hotellets 1. etasje

- Vi har som mål å bygge Hamars beste hotell, sier Vidar Haugen, som regner med en byggeperiode på ni-ti måneder.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke