25. aug
KOMMER TILBAKE: Leif Ove Andsnes kommer tilbake til Hamar i oktober.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Leif Ove Andsnes med solokonsert i Hamar
Leif Ove Andsnes skal gjøre én solokonsert i Norge denne høsten. Den skjer i Hamar kulturhus.

Publisert: 16.jun.2015 14:05
Oppdatert: 16.jun.2015 14:06

«Wall Street Journal» har beskrevet han som «en av de mest begavede musikere i sin generasjon». «The New York Times» har kalt han «en pianist med myndig eleganse, kraft og innsikt». Han er innlemmet i den celebre «Gramophone Hall of Fame» og spiller i verdens mest kjente konsertsaler med ledende orkestre.

Onsdag 21. oktober kommer verdensstjernen Leif Ove Andsnes til Kirsten Flagstad-salen for å gjøre sin eneste solokonsert i Norge denne høsten.

Tilbake til Steinway-flygelet

Andsnes har begeistret publikum i Kulturhuset før. I februar 2014 var han en av de første som tok i bruk Kirsten Flagstad-salen som solist på Steinway-flygelet, til strålende jubel.

Flygelet var en gave fra Sparebanken Hedmark til Kulturhuset, og Andsnes var svært fornøyd med både sal og instrument.

- Her har Hamar fått et konsertlokale som blir å regne med nasjonalt, sa Leif Ove Andsnes til Hamar Arbeiderblad etter førpremierekonserten i 2014.

Når Andsnes returnerer til Kulturhuset til høsten vil han på ny ta i bruk Steinway-flygelet. Denne gang for å fremføre verker fra Beethoven, Debussy, Chopin og 2015-jubilanten Jean Sibelius.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke