25. aug
Lekende lett: Lina Johnson imponerte med fantastisk koloraturteknikk.
 
Leken og lekker festival
De fikk Gregers til å koke og Hamardomen til å sveve. Lørdag var det de unge sangernes dag på Flagstad-festivalen.

Publisert: 18.jun.2012 06:35
Oppdatert: -

Hamar
- Et gledessjokk av de sjeldne! Slik konkluderte Inger-Else Hulleman da hun takket sangerne for jobben på Gregers lørdag ettermiddag.
Så var det da også en uvanlig løssluppen forestilling av de unge klassiske sangstudentene som kaller seg Ung Opera, og som har en tendens til å dukke opp og myke opp på Flagstad-festivalene. Den harde kjernen er fra Hedmarken i form av Tone Østli, Siri Kval Ødegård og Bernt Ola Volungholen. Denne gangen hadde de tatt med studentkolleger for å sette utdrag fra «Flaggermusen» inn i en lokal ramme, med tekster med suveren Hedmarks-vri, og et opphold på Ilseng som nær forestående trussel, enda Johann Strauss den yngre nok aldri hadde hørt et pip om Ilseng.
Det er ikke akkurat avstand mellom publikum og utøverne på Gregers. Og når Siri Kval Ødegård finner seg et fang i salen å sitte på, er det helt som det skal. Og når publikum får være med og danse på scenen det ikke er plass til, virker det helt på sin plass det også. Likevel, midt i alt rabalderet, ståket og alle de «sjarmerende løsningene» som sangerne påberopte seg hver gang det trengtes, så ble det sunget også. For selv om det er løs snipp, er det sangen som er det sentrale. Men det er lov å leke iblant også, og dette var en anledning til akkurat det.

viktig

I bunnen ligger likevel noe viktig, og det er at Hamar og Hedmarken nå har et helt knippe unge uvanlig talentfulle klassiske sangere, som stadig kommer hjem for å synge. Og det liker vi så utrolig godt at de gjør.
- Hamar by - ta vare på dem! Slik lød oppfordringen fra Inger-Else Hulleman, og den fikk stor støtte.

MORGENDAGENS STJERNER

Begeistringen fortsatte i Hamardomen om kvelden. Seks kommende stjerner, håndplukket av Bjørn Simensen, underholdt med operaperler. De unge ga uforbeholdent av seg selv fra det nivået de er akkurat nå. Scenen i Hamardomen var passe intim til at publikum fikk med seg nyansene i mimikken til sangerne, samtidig som rommet ga plass til storheten i stemmene.
Suzanne Vinnik utmerket seg som prima donna, og duetten med Dounghwan Lee ble en intens finale.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke