18. aug
 
Lekne sangfulger
Den amerikanske kvartetten The Manhattan Transfer sørget for fest i Kirsten Flagstad-salen fredag kveld.

Publisert: 27.nov.2015 22:34
Oppdatert: 27.nov.2015 22:34

Med 450 frammøtte var det ikke mange ledige seter som møtte The Manhattan Transfer da de gikk på scenen i Kirsten Flagstad Salen.

The Manhattan Transfer ble etablert i 1969 av taxisjåføren og platesamleren Tim Hauser. Gruppen ga ut "Jukin'" som sitt førstealbum i 1971, og fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med sangen "Chanson D'Amour" i 1977. Siden den tid har gruppen gitt ut flere titalls album under flere ulike sammensetninger.

De har solgt millioner av album verden over, mottatt ti Grammy Awards og er kåret til beste vokalgruppe ti år på rad av tidsskriftet "Down Beat".

Grunnleggeren Hauser døde i oktober 2014, og i dag består The Manhattan Transfer av Cheryl Bentyne, Alan Paul og Janis Siegel og Trist Curless. 

Etter over 45 år på vegen innehar kvartetten en solid bag med velkjente låter, og under fredagens halvannen times lange konsert rakk de å framføre flere av sine mest kjente slagere.  Det har ikke akkurat vært hard kamp om billettene til konserten, men da de amerikanske sangerne gikk på scenen ble de møtt av en sal stappet med et feststemt publikum, Med rundt 450 mennesker til stede var det kun noen få ledige plasser helt bakerst i lokalet, og de frammøtte sørget for å gi en god ramme for hele konsertkvelden.

Se bilder fra konserten øverst i saken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke