19. aug
 
Lenge leve rocken!
Hamar har hatt besøk av mange legender, men det er nok få som begeistrer publikum like mye som Joe Lynn Turner.

Publisert: 03.sep.2017 09:57
Oppdatert: 03.sep.2017 10:03

Vokalisten Joe Lynn Turner, som er kjent ifra både Rainbow, Deep Purple og diverse soloprosjekter gjestet scenen på Gregers sammen med Spotlight Kids lørdag kveld. De drøyt 200 oppmøtte fikk i løpet av én og en halv time servert en hitparade ifra Joe Lynn Turners karriere, samt et par coverlåter.

Purple i fokus

Det er ingen hemmelighet at Joe Lynn Turner har sunget i Deep Purple. Det som derimot blir en overraskelse er at Deep Purple låtene som blir servert stort sett ikke er ifra hans tid som vokalist i bandet. «Highway Star», «Stormbringer» og «Perfect Strangers» ble allikevel framført med glans, men her merket man at Turner ikke helt har stemmeprakten til Ian Gillan og David Coverdale.

Hyllet avdød venn

Joe Lynn Turner hadde et nært vennskap til Ronnie James Dio. Hyllesten av Ronnie James Dio ble framført i form av en av Rainbows låter. «Man on The Silver Mountain» var en passende og fin gest til Dio.

Lokale musikere i storform

Det lokale bandet Spotlight Kids fikk æren av å kompe Joe Lynn Turner denne kvelden. Bandet tok til seg jobben på et mesterlig vis, og leverte solid musikalitet i alle ledd. Orgelspillet til Magnus Østvang og gitarspillet til Jørn Kjonerud må trekkes fram som et genialt samspill som gledet publikum. Størst var gleden kanskje da Jørn Kjonerud slo til med en rimelig flott solo i Yngwie Malmsteen låten «Rising Force». Orgelintroen på «Perfect Strangers» runget ut i salen og sendte publikum i ekstase midtveis i konserten, og det var først her lørdagspublikumet i Hamar kviknet til.

Resten av konserten led til tider av mindre lydproblemer, men alt i alt fikk publikumet på Gregers det de betalte for denne lørdagskvelden. Det er jo litt ekstra stas for publikum at musikerne som sto på scenen også var lokale. Joe Lynn Turner selv virka storfornøyd, og gleden var å spore blant alle musikerne på scenen også. Spotlight Kids leverte i alle fall sitt beste, og det kan trygt sies at bandet var i storform. Kvelden ble avsluttet med den ikoniske låten «Long Live Rock and Roll», nok en låt ifra Dios periode i Rainbow, men allikevel en god låt å avslutte denne konserten på.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke