24. aug
 
2.200 var på poesi-festivalen
2.200 er ny publikumsrekord for Nordisk poesifestival. Det er en økning på 500 fra fjorårets festival, og det er daglig leder Hanne Lillebo godt fornøyd med.

Publisert: 13.mar.2017 19:20
Oppdatert: 13.mar.2017 19:32

Så har da også festivalledelsen slått på stortromma denne gangen. Med arrangement fra onsdag til søndag var festivalen i år en dag lenger enn vanlig, og det var rekord for både antall deltakere og antall arrangement. Og det slo godt ut på publikumstallet.

– I tillegg til de 2.200, kommer de 400 Ringsaker-elevene på 7. trinn som har deltatt i poesiverksted før festivalen, og som bidro til diktutstillingen på festivalkontoret.

At så mange mennesker får med seg festivalen, tyder på at vi når mange publikumsgrupper, sier Hanne Lillebo.

Mandag var det økonomiske resultatet ennå ikke klart, men Hanne Lillebo mener at det meste er under kontroll.

– Vi har ikke fått inn alle regningene ennå, men bør ikke ha så store overraskelser i vente, sier hun.

fire dager neste år

Neste år kommer Jacobsens bursdag 8. mars på en torsdag, og det betyr også at festivalen startet da, forteller hun. Det betyr at det igjen blir fire dagers festival, som har vært det vanlige, fra 8. til 11. mars.

– Det er også mange av deltakerne som benytter anledningen til å få seg et skikkelig Hamar-opphold i forbindelse med festivalen, sier Hanne Lillebo.

– Noe av det vi prøver, er jo å bygge opp et godt og særpreget miljø for deltakerne, og det er mange som er her i flere dager. Hvis det er mulig, prøver vi også å gi dem mer enn bare ett oppdrag, men det er jo ikke alltid det lar seg gjøre.

Blant arrangementene var det i år åpningsforestillingen på torsdag, med Knut Ødegårds Jacobsen-forelesning, og avslutningskonserten «Brev til lyset» i Hamar domkirke søndag kveld, som trakk størst publikum.

– Åpningsforestillingen er alltid godt besøkt. Og selv om det kanskje var et enda større publikum da Dag Solstad og Vigdis Hjort holdt Jacobsen-forelesningen, ønsket vi i år at det skulle være en lyriker som skulle stå også for dette innslaget, sier Hanne Lillebo.

HER kan du lese HAs artikkel om Lillebo og Jacobsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke