18. aug
Lyser ut stillingen på nytt: Asle Berteig (t.v.), kultursjef i Ringsaker kommune, og Hogne Moe, daglig leder i Prøysenhuset, ønsker flere kandidater til jobben som avdelingsleder.
 
14 søkte, men de leter fortsatt etter sjef for Prøysenhuset
14 personer har søkt jobben som Prøysenhusets nye avdelingsleder, men Ringsaker kommune ønsker flere kandidater. Nå lyses stillingen ut på nytt.

Publisert: 23.feb.2016 11:16
Oppdatert: 23.feb.2016 11:22

– Det viste seg at det ble for mye for én person, uttalte Hogne Moe, daglig leder ved Prøysenhuset, til Hamar Arbeiderblad i januar, da det ble kjent at kommunen endrer Moes stilling til å bli Prøysenhusets kunstneriske leder.

Søknadsfristen for den nyopprettede stillingen som avdelingsleder ved Prøysenhuset gikk ut 4. februar.

– Vi kommer til å lyse den ut på nytt, sier nå Espen Hvalby, assisterende rådmann i Ringsaker kommune.

– Hva er grunnen til det?

– Vi ønsker å få et større utvalg av godt kvalifiserte søkere. Så stillingen lyses ut på nytt, og så får vi se hva vi får, sier Hvalby.

– Må ha kontaktflate

– Det vi søker er en god administrator, som også kan være med på å løfte oss opp. Vi har en ambisjon om å være et nasjonalt kulturhus for alt som har med Prøysen å gjøre. Vi trenger da en som har kompetanse til å gjøre det mulig, sier Hogne Moe, og fortsetter:

– Alle mine kontakter er innenfor musikk, teater og den biten. Jeg er ikke så bevandret i politiker- eller næringsliv. Vi må også ha noen med den delen av tilværelsen med på laget, hvis vi skal være slagkraftige.

Brustad må tenke seg om

I forrige uke takket Sylvia Brustad for seg og sa opp stillingen som turistsjef i Hamar. Brustad er en uttalt Prøysen-tilhenger, og var lederen av hovedkomiteen for Prøysen-året. Brustad var også sentral i søknadsarbeidet bak statens bevilgning på 20 millioner kroner til innholdet i Prøysenhuset.

– Vurderer du å søke stillingen som avdelingsleder i Prøysenhuset?

– Jeg er en Prøysen-entusiast, og veldig glad i Prøysen og Prøysenhuset. Akkurat nå har jeg ikke konkludert med hva jeg gjør framover. Jeg tenker meg litt om, sier Sylvia Brustad.

Moe jobbet sammen med Brustad under jubileet, og liker tanken, men vil ikke presse fram noe kandidatur.

– Jobben sammen med henne har vært veldig bra. Å få inn henne som avdelingsleder hadde helt åpenbart vært flott, sier Moe.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NY SJEF: Sylvia Brustad er på leting etter ny jobb etter at hun sa opp som turistsjef i Hamar.
FOTO: MATTIS RØHNE.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke