22. aug
 
Lette julegodter i bøtter og spann
Ta et intimt lokale, et lokalt orkester og en lokal solist. Topp det hele med en ung og lovende dirigent og et utmerket repertoar. Så er julestemningen i boks!

Publisert: 02.des.2017 21:20
Oppdatert: 02.des.2017 21:25

Det trenges neppe store lokaler og store navn. Det Hedmarken Symfoniorkester fikk til på lørdag, sammen med dirigent Carl Nilsen og vokalist Knut Kippersund Nesdal, var av særdeles god kvalitet, og på en måte som de kommersielle artister neppe kommer til å få til. 

Her var det ingen store og tunge ord, for Knut Kippersund Nesdal var helt og holdent seg selv, og introduserte kjente og kjære julesanger og en håndfull med kjente film- og scenemelodier på en uanstrengt og utadvendt måte.

Han lovet en godtepose, og publikum skulle tenke gang etter gang: «Å, den er fin!». Og det ble faktisk det; en godtepose med lette blanda drops. En sånn lettspiselig pose, hvor smaken av jul kom i passe og små doser. Den varte i akkurat en time, helt passe. Ikke var en stappmett, ikke lengtet en etter mer, men den etterlot publikum med en følelse av, ja, slik skal det være i julen. 

DETALJRIK

Det låt herlig fra begynnelsen til slutten, og orkesteret var igjen forsterket med elever fra Toneheim. Det hele låt særdeles samspilt, og alle var godt forberedt. Dirigent Carl Nilsen hadde lagt til rette flere av sangene for orkesteret, med mange flotte detaljer. Det låt hele vegen lett og ledig, med god fart, og dermed ble konserten aldri pompøs.

Orkesteret kunne briljere på forskjellige måter. Slik som da fagott og horn åpnet i «Jul, jul», eller fine forsiringer med horn, trompet og trombone i «She», fra filmen «Notting Hill», da sangen økte i styrke. Og ikke minst klaveret i «Sukkerfeen», fra «Nøtteknekkeren», var nydelig. Også strykerne sørget for god dynamikk og flyt gjennom kvelden.

INNLEVD VOKAL

I populærmusikken ble det forsterkning med elbass, og det ga akkurat like mye trøkk som Knut ga i disse låtene. Han har vokst mye som vokalist, kanskje takket være deltakelse i «The Voice»? Han viste god tilstedeværelse og trygghet på scenen, og ga sangene akkurat det løftet de fortjener.

Den nesten obligatoriske «O helga natt» ble sjeldent vakkert, med den sikre vokalen, og flott forsterkning i perkusjon. Det ble virkelig en perle av en julekonsert!

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke