25. aug
 
Levende leketøysbutikk
- Det er så kult å få danse i selveste Prøysenhuset! Chau Duong venter i spenning og forventning på at forestillingen kan begynne.

Publisert: 15.des.2014 00:00
Oppdatert: 15.des.2014 06:48

Ringsaker kulturskole viste lørdag to ballettforestillinger med tittelen «Den dansende leketøysbutikken». HA fikk overvære den første og ble mektig imponert. Dette er en komplett og helstøpt familieforestilling som dro to fulle saler med tett opp mot 200 i hver forestilling.

Engasjerte instruktører

- Denne balletten er for de med litt erfaring, det vil si for elevene 9 til 19 år, forteller instruktørene.

I år deltok nær 50 ungdommer på scenen etter tur. Danserne kommer fra hele Ringsaker. Instruktørene Louise Gawne-Sheridan og Inger Heggenhaugen har solid utdanning innenfor dans.

Luise Gawne-Sheridan er sertifisert pedagog innenfor «Cecchetti-metoden. Begge skryter av elevene sine. Instruktørene greier å engasjere og det er tydelig at elevene danser med glede og glød. Eneste hane i hagen er Elias Falch Ytter. Han danser på 7. året og kunne gjerne tenke seg flere gutter med, sier han.

Helstøpt forestilling

Her var det lagt ned mye arbeid med å skape en helhetlig forestilling.

Forestillingen spant rundt fargerike leker som ble levendegjort etter at leketøysbutikken stengte. Butikksjefen presenterte sine salgsvarer som blant annet var dansende svaner, nissejenter, en tinnsoldat, spilledåser, Rudolf med mer. Nancy Coleman var selveste butikksjefen. Hun nærmer seg de 70 og er med på alle øvingene. I år stilte hun også i selve forestillingen og det beriket oppsettingen.

Dansere som vil

- Desember har vi sett fram til, det er så artig å vise fram det vi har lært, sier både Oda Therese Hellstad og Silene Strandsveen.

Nå venter framføring for over 400 barnehagebarn.

Lørdag blir det en miniutgave på torget i Brumunddal. Etter jul skal de forberede seg på en ny forestilling som skal oppføres i teatersalen.

- Vi opplever dansere som vil, sier instruktørene.«Den dansende leketøysbutikken» er en ballettforestilling Kulturskolen kan være stolte av. Dyktige dansere, god koreografi, flotte kostymer, fengende musikk og fargerike kulisser. Publikum lot seg rive med og det ble en riktig god opplevelse å ta med seg videre i førjulstida.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke