23. aug
Kunstner: – Disse bildene passer til både barnerommet og stua, sier Mathias «Masarati» Nordby. 10. august stiller han ut disse bildene på Vulkan i Oslo under Øyafestivalen.Foto: Kristian Einang
 
Lever kunstnerlivet
Nyutdannet og uerfaren fulgte Mathias «Masarati» Nordby (26) drømmen. Etter flere vellykkede utstillinger bruker han i dag kunsten som levebrød.

Publisert: 25.jul.2017 12:59
Oppdatert: 25.jul.2017 13:01

– Jeg er ingen kunstekspert, men det er dette jeg elsker å holde på med. Med kunsten kan jeg lage det jeg vil, når jeg vil, sier Mathias Nordby, alias Masarati.

Koselig kunst

Når HA besøker Nordby i Kornsilovegen ved Prestrudbana har den unge kunstneren pyntet garasjeplassen med et utvalg av hans ferskeste malerier.

– Jeg mener selv at jeg lager koselig kunst, for man blir ikke akkurat negativ av å se på bildene mine. Meningen er i alle fall at man bare skal le, smiler han.

Kunstneren fra Hamar satset tidligere både kropp og sjel på en karriere med snowboard, men etter mange skader valgte han å legge snøbrettet på hylla. Kunsten ble hans nye lidenskap, og Nordby forteller at han begynte å male sine første bilder i 2012.

– Jeg har alltid likt å lage ting og mener at alt som er noe fra før kan bli til noe annet. Dermed begynte jeg å male på et keyboardstativ på gutterommet, sier Nordby.

Etter to år som student på Einar Granum Kunstskole i Oslo bestemte han seg for å satse fullt og helt på kunstnerlivet.

– Den første utstillingen som virkelig gikk bra var i desember 2016. Man vet aldri om kunsten selger, men det virker som om kunst har blitt viktigere for folk flest, og at mange har blitt lei av hvitt på hvitt og Ikea-bilder, forteller Nordby.

«Masarati» har blant annet stilt ut sin egen kunst i lokalene til Safari i Strandgata.

– Utstillingen i Hamar solgte ut veldig fort. Akkurat det var jeg ikke helt forberedt på, sier Norby, som beskriver seg selv som en allsidig kunstner.

– Kunsten min er preget av mye humor og farger som jeg selv liker. Alt jeg lager er satt med én strek. Man setter ned pennen, holder på en stund, og så ser man hva det blir til slutt. Det er det jeg synes er gøy, smiler han.

Vil stille ut i Hamar

Nordby etablerte sitt eget studio på Grünerløkka i Oslo, men de lokalene skal nå bygges om til boliger. Dermed tilbringer han sommeren der det hele startet. Tilbake på gutterommet.

– Akkurat nå holder jeg på med veldig mye forskjellig og lager alt fra nøkkelringer til T-skjorter, sier Nordby.

10. august er han klar med en ny utstilling på Vulkan i forbindelse med Øyafestivalen i Oslo, men «Masarati» forteller at han også håper å kunne vise fram mer av seg selv hjemme i Hamar.

– Absolutt. Jeg har lyst til å sette sammen et event her hjemme, sier Nordby, som slettes ikke er redd for å satse litt utenfor normalen.

– Med snowboardkjøringen søkte jeg hele tiden etter de kreative veiene ned fjellet, og jeg var hele tiden opptatt av å finne min egen veg med egne muligheter framfor å kjøre på de store hoppene.

– Man må ikke nødvendigvis følge stien for å finne den riktige vegen. Noen gangen må man også litt utenfor løypa, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke