23. aug
Verksted: Eliza Fatima og mor Nafis Iqbal i ivrig konsentrasjon med klipp og lim.
 
Lever med Hamar
Hele den siste uka har Hamar kulturhus vært som en levende bikube for regionen.

Publisert: 15.des.2014 04:00
Oppdatert: 15.des.2014 06:39

Midt i sentrum av Hamar har det sydet av liv fra morgen til kveld denne uka. Her har mange lag og organisasjoner stilt opp og laget liv og innhold for byens og distriktets innbyggere.

Stor bredde

Hamar kulturhus ønsket virkelig å skape stor bredde i programmet sitt. Lista er mer enn lang. Fra juleverksted klipp og lim, julekalenderforestillinger, konserter, teaterforestillinger, kor og allsang, kåring av årets pepperkakehus, nisseorkester, gratis kino og mye, mye mer.

HA har vært innom ved flere anledninger. Riktignok var det mange forskjellige aktiviteter, men det var likevel en egen ro over arrangementene. Gløggservering i foajeen hørte og selvsagt med.- Kommer det ikke mer spennende nå da?Edvard Aalborg kunne svært gjerne tenke seg mer av skuespillet «Sauen som ikke fikk sove». Et alternativt juleevangelium skrevet av Marianne Steinsrud. Mor Ingunn Aalborg syntes stykket også passet for de voksne. Etter forestillingen tok skuespillerne seg god tid til å prate med publikum og flere ville sitte i fanget til sauen spilt av Mari Cathrine Brostuen Hagen.

De frivillige

Kulturhuset er velsignet med et stort frivilligkorps som gjør en svært viktig og verdifull dugnadsinnsats for kulturhuset. Slik også denne uka. Overalt blir en møtt med hyggelig og hjelpsomme frivillige som er med å legge alt til rette for trivelige opplevelser. De er et godt ansikt utad for kulturhuset.

Aktivitet på torget

Det er så artig å se at torget blir brukt! Nå ligger isen der og hele tida er det aktivitet i det sirkelrunde bassenget isen danner. Stort og flott pynta juletre lyser godt opp når mørket senker seg.

Lørdag gikk et stort Lucia-tog gjennom hele gågata og endte opp utenfor kulturhuset. Flinke barn var forsangere hele vegen.Lea Johanna Røndahl og pappa Ola hadde til og med stått opp tidlig og bakt Lussekatter. Lea delte ut til alle fra korga si! Etter toget, var det fritt fram for alle å bli med inn på kinoen til forestillingen «Jul i Flåklypa».Hamar kulturhus viser igjen at de er en levende motor i Hamars bybilde. Et åpent bygg som inneholder så mange aktiviteter. Det var mange som i løpet av uka og helga som tok seg en tur innom. Stoppet opp litt i julestria og julehandel.Tør vi håpe at dette blir et årlig arrangement?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke