18. aug
 
Leverer fremdeles med stor personlighet
Det var et entusiastisk publikum som tok imot den svenske stjernen fredagskveld.

Publisert: 26.okt.2018 23:57
Oppdatert: 27.okt.2018 00:01

Lisa Ekdahl har holdt det gående i over tjue år, og trekker fremdeles fornøyde fans.

Hun var tydelig i slag på fredag, og koste seg minst like mye som publikumet. Det ble et gjenhør med sanger fra en lang periode, helt fra den første platen fra 1994, til den siste «När alla väger leder hem».

Stor PERSONLIGHET

Om man liker Ekdahl er nok smak og behag, men det er ikke til å stikke under en stol at damen har stor scenepersonlighet. Den særegne stemmen bidrar til nettopp dette, og hun sparte heller ikke på litt godprat mellom låtene. Det ble dermed et personlig møte med artisten.

Denne gangen sang hun kun låter på svensk, og flere av de nye låtene presenterte hun på en spontan måte. Det ble fort klart at hun er glad i både symboler og fugler, som hun også nevnte selv.

Det er tydelig at hun skriver alle tekstene selv, for de blir sunget med god innlevelse og inderlig. På «Flyg vilda fågel» viftet hun søt med armene for å understreke teksten: «hadde jeg dina vinger då flog jeg min väg».

Før låten «En främmande fågel» fortalt hun poetisk om en fugl som landet på hennes skulder, og det hele skjedde mens hun tenkte på konserten på Hamar. Og nei, det var ingen (freds)due, men en kråke..! Om historien var sant eller ikke vet ingen, men den satt uansett en fin ramme rund sangen.

rutinert band

Ekdahl er en rutinert sceneartist, som også vet å bygge opp konsertene sine på en effektiv måte. Det hele ble tatt helt ned i midten av konserten, med visekunst akkompagnert av kun gitar og noe keyboard. Hun fikk med seg hele publikumet før bandet igjen stemte i. Ekdahl er kjent for å ha med seg gode musikere, og de satt sine spor også på fredag. Bassisten trakterte både elbass og kontrabass, og gitaristen fikk lurt inn noen gode soloer i noen av popvisene. De bygget opp låtene på flott vis, hvor de alltid ga tekstene stor plass ved å ta kompet ned, for så å vise sine kunster i mellompartiene. Det ble mye glimt i øyet, både hos Ekdahl og hos musikerne, og det smittet godt over hos publikumet.

Og fansene ga seg dermed ikke før de fikk høre hennes mest kjente hit. Med allsang på «Vem vet» ble konserten avsluttet på en riktig festlig måte.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke