18. aug
Solid band: Sivert Høyem med sitt solide band fikk et lydhørt publikum i Kirsten Flagstad-salen i går kveld. Konserten fungerte optimalt, uten dødpunkter, med et fengende lysshow.
 
Høyem leverte varene
Selv om det ble langt fra full sal, ble det en meget god stemning med Sivert Høyem og band i går kveld.

Publisert: 23.nov.2016 22:22
Oppdatert: 23.nov.2016 22:28

Sivert Høyem har høstet fulle saler på sin turné etter utgivelsen av sin femte album «Lioness». Platen har jevnt over fått gode kritiker, og blir beskrevet som noe lettere enn foregående album, med et mer poppreg over det. I intervjuer har han sagt at han ønsker å slippe inn mer lys, siden noen av tidligere utgivelser har blitt nokså mørke.

Fremdeles gir hans stemme en egen posisjon blant norske vokalister, og dette varemerket er noe som nettopp gir han muligheter til store og utsolgte konsertlokaler.

Det er ikke første gang Høyem spiller i kulturhuset. For to år siden var han den første artisten som fikk testet salen som stå-konsertlokale. Konserten var meget vellykket, med full sal, selv om det var noen publikummere som besvimte den gangen.

Rolig og god stemning

I går kveld var stemningen atskillig roligere. Det var en avslappet Høyem som spilte for et voksent publikum, mens salen var, merkelig nok, langt fra full. Det var heldigvis et først og fremst lydhørt publikum, som kom for å høre artisten, og ikke for å skravle. Det var faktisk nesten stille mellom låtene, slik at Høyem måtte spørre, mens han brukte vel litt lang til for å stemme sin gitar, om alt egentlig var bra.

Høyem var lite høytidelig, og beklaget nærmest måten han introduserte låtene på.

- Vi har spilt så mye i det siste, hva skal man liksom si for å introdusere, unnskyldte han seg lattermildt, på underholdende måte. Det ble dermed en meget god tone mellom artisten og publikumet.

variert låtvalg

Konserten startet rå, seig og energisk, med låter som «Black and gold» og «Lioness». Fengende gitarriffer var stikkord her.

Etter hvert ble stemningen annerledes, med mer balladepregede låter, uten den seige energien, men like fengende. Det ble ikke kun låter fra solokarrieren, eldre Madrugadalåter som «Whats on your mind» og «In this old house» ble meget godt tatt imot.

En mer alvorlig side ble vist med «The Riviera Of Hades», en låt om en flyktings reise fra Nord-Afrika og hit.

– En sang som handler om noe viktig, og dette er mitt bidrag til å hjelpe, sa Høyem, og høstet samtykkende applaus uten forstyrrende rop.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke