21. aug
 
Levi Henriksen er oversatt til ti språk
Birgit Alms første roman er kjøpt av et dansk forlag, Monica Isakstuens Brage-vinner er solgt til Sverige, og Levi Henriksens bøker selges til stadig flere språk.

Publisert: 15.des.2016 05:10
Oppdatert: 15.des.2016 05:30

Levi Henriksens «Harpesang» er nettopp ferdig oversatt til italiensk. Tidligere i høst kom den ut på fransk, og i januar kom den polske utgaven. Nytt er det også at «Engelen i djevelgapet» skal ut på islandsk.

– Med det er bøkene mine oversatt til ti språk. Det er jeg ganske fornøyd med, sier Levi Henriksen.«Harpesang» kom i 2014, og tar for seg et pinsevennmiljø der De Tre Syngende Søsken Thorsen stiller sterkt når det gjelder å skaffe tilhørerne sine gåsehud.

– Jeg hadde nok trodd at spesielt denne romanen skulle bli vanskelig å selge, men det har vist seg ikke å stemme, sier han.

Blant Levis romaner er det fortsatt romanen «Snø vil falle over snø som har falt» som er oversatt til flest språk; både svensk, dansk, finsk, tysk, nederlandsk, fransk og tyrkisk, og rettighetene er også solgt til Polen.

Birgit alm

Birgit Alm fra Hamar utga sin første voksenroman «Endelig skal vi le» i høst. Alms portrett av den fattige alenemoren Elinor som strever for å beholde verdigheten blant velstående Oslo-familier, har fått en rekke gode anmeldelser. «Original, kritisk hardtslående, kraftfull og øm», het det i HAs anmeldelse. Nå har det danske forlaget Tiderne Skifter kjøpt rettighetene.

– En meget sterk bok, og også munter. Det fins ikke mange skildringer av fattigdom i samtidslitteraturen, og Alm evner å beskrive verdigheten som må hegnes om, når man tror man vet hva alle andre tenker om en – at man er en fattiglus, sier forlegger Mette Jokumsen i Tiderne Skifter.

– Det er over all forventning at det er interesse for romanen i utlandet, sier Birgit Alm, som også har opplevd stor interesse for romanen i norske medier.

– Jeg var ikke forberedt på at det skulle skje. Jeg hadde snarere sett for meg at det skulle bli helt stille, sier hun.

Bragevinner

Også Monica Isakstuen, som er oppvokst i Hamar og nylig fikk Brageprisen for romanen «Vær snill med dyrene» er på veg ut i verden. Romanen er nettopp solgt til et svensk forlag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke