24. aug
 
Dalen og damene ligger an til rekord
1.800 billetter er lagt ut, og rundt 1.500 av dem er allerede solgt. Nå håper Erland Dalen og Damenes Aften på ny publikumsrekord.

Publisert: 04.des.2016 23:08
Oppdatert: 04.des.2016 23:16

De siste årene har samlet billettsalg ligget på rundt 1.500, forteller dirigent Erland Dalen. I år kjøres det seks forestillinger, som er én mer enn vanlig, og dermed er det duket for enda større publikumstall.

– Det er også hyggelig å være i sentrum igjen, sier Erland Dalen. De siste årene har forestillingen vært spilt på Sagbladfabrikken, og tidligere på Svare & Berg, Stalloftet og Gregers. I år er det første gang den spilles i Hamar Teater, som framstår i nyoppusset form.

Edel vare

«Edel årgang» er kabareten kalt, som er den 18. i rekken. Og edle årganger er det flere av. Blant annet har konferansier Knut Faldbakken fylt 75 i høst. Og Damenes Aften forbereder seg på å feire sitt 25-årsjubileum til neste år.

Faldbakken er for øvrig en av de ganske få som har deltatt på samtlige kabareter, selv om han ikke har flagget sin kabaret-karriere spesielt høyt.

– For meg er dette likevel en veldig opptur, sier han. – Oppi alt det gruale, gleder jeg meg like mye hvert år.

– Og nå er jeg til og med blitt så gammel at jeg kan kalle damene for jenter, selv om de kan være fylt 50, sier han.

– Jeg har aldri likt å svinge meg rundt en enebærbusk og den slags. Men det hender jeg prøver å være litt flott og feiende innimellom. Og folk elsker det visst når det ikke går helt etter planen.

Av edel årgang er også musikkvalget; denne gangen er det mest amerikansk det handler om – fra Gershwin til Michael Jackson.

Ansgar

Spesiell gjest i år er’n Ansgar, som Bjørn Kleiven gir liv til i år som i fjor. Og Ansgar har på ingen måte fått ryddigere tannføring siden sist.

Tidligere var Liv Simensen fast deltaker som kjerringa hass Ansgar, mens Ansgar var aldri å se. Nå er rollene byttet om; Ansgar er på scenen og kjerringa sitter hjemme.

Og skulle noen lure på hva som er edelt for Ansgar, så er det Ole Ivars og pene jenter. Det er visst derfor han driver og snur seg for å se på damene i koret i stedet for å se på publikum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke