19. aug
Julekonsert: Mari Silje og Håkon Samuelsen arrangerte klassisk julekonsert for tiende gang.
 
Liker dårlig reservasjoner i kirken
Det var mange som reagerte på at de beste plassene under den klassiske julekonserten i Vang kirke var reservert til sponsorene.

Publisert: 07.des.2013 23:11
Oppdatert: -

Lørdag ble den tradisjonelle julekonserten i regi av Mari Silje og Håkon Samuelsen arrangert i Vang kirke, og kirkerommet var som vanlig stappet med forventningsfulle publikummere.

Det summet allikevel et snev av misnøye i kirken, da mange av de som hadde tatt turen måtte nøye seg med plasser som lå langt bak i kirken med dårlig sikt. De 12 første radene var nemlig reservert arrangementets sponsorer, og på de resterende radene litt lenger bak var det trangt om plassene lenge før konserten startet.

Møtte opp tidlig

Rannveig Johansen var en av mange som hadde tatt turen tidlig for å sikre seg en god plass, men hun fikk da beskjed om å sette seg langt bak til tross for en rekke ledige plasser helt fremst i kirken. Hun har forståelse for at arrangørene er avhengig av sponsorer, men mener samtidig at de med gratisbillett burde ha de samme vilkårene som alle andre.

- Jeg syntes selvsagt at det er litt rart at sponsorene ikke må møte opp tidlig i likhet med de som har brukt hundrevis av kroner på denne konserten, sier Johansen.

Dette er dessuten en konsert der arrangørene oppfordrer publikum til å møte opp tidlig, og da blir skuffelsen stor når man ser at store deler av kirken er reservert.

- Dette er mitt første besøk til den klassiske Julekonserten, og jeg bestemte meg dermed for å komme i god tid, sier Johansen og konstaterer samtidig at hat god sikt fra 13 rad.

- Dette kommer nok til å bli en flott opplevelse uansett. Nå velger jeg bare å glede meg til konserten, sier hun.

Tidligere bråk

Søskenparet Samuelsen har også ved tidligere konserter mottatt kritikk fra misfornøyde publikummere med kostbare billetter, men da var det NRK som var syndebukken.

Publikumsresponsen på selve programmet var for øvrig fenomenal, og publikum så ut til å nyte konserten. Både foran, bak og på galleriet i kirken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke