22. aug
TIL HAMAR: Fredag 18. november slippes billettsalget for Elton John-konserten i Hamar. Det er forventet stor respons. Foto: REUTERS/Jonathan Alcorn
 
Liker Hamar-satsing
Sting og Elton John som kommunekonserter, er det en god idé? Kultursjefene i Gjøvik og Lillehammer liker initiativet.

Publisert: 17.nov.2016 17:19
Oppdatert: 18.nov.2016 06:34

Fredag 18. november legges Elton John-billettene ut. I fjor ble billettene til Sting-konserten solgt på en-to-tre. Det legges ut 10.000 billetter for konserten på Stortorget 30. juni. Arrangør er Hamar, Stange og HOA.

– Målet for Hamar er å utvikle Stortorget, sentrum og Hamar som regionalt senter. Dette er et av tiltakene vi kan gjøre, sier kultursjef i Hamar, Morten Midtlien.

– Vi har valgt å tenke stort, fordi Hamar som by fortjener et slik fokus. Vi gjør ikke dette for å drive butikk, men for å bidra med et slik tilbud i Hamar. Vi ønsket å få til dette så raskt som mulig, dette var en måte å gjøre dette på – men det er ikke gitt at det er vi som kommune som gjør dette i framtiden.

Sans for dette

Lillehammers kultursjef, Øyvind Pedersen, liker sin kollegas måte å tenke på:

– Dette har jeg sans for. Slik kan man gi god fødselshjelp, på samme måte Lillehammer kommune har gitt fødselshjelp til forskjellige festivaler her. Litteraturfestivalen er et eksempel. Etter hvert tar kommunen rollen som en viktig støttespiller.

Han liker godt tanken om å sikte høyt, og mener det gir et signal om hva som forventes; viktigheten av å holde høy kvalitet.

Adams i 2011

Kultursjefen i Gjøvik kommune, Arne Moen, liker også ideen, og han forteller at det ble solgt 7.500 billetter i forbindelse med en Bryan Adams-konsert på Gjøvik stadion i 2011.

– Vi skulle gjerne gjort noe slik igjen, og så sent som sist helg fikk vi en forespørsel. Men kan hende skal ikke kommunen være arrangøren, men mer en tilrettelegger.

Under presentasjonen av Elton John som neste sommers kommunekonsert i Hamar, så ble det informert om at budsjettrammen for konserten er på rundt seks millionerkroner. Kultursjef Morten Midtlien sier til Hamar Arbeiderblad at Hamar, Stange og HOA i år står for en tredjedel av risikoen hver. At kommunene måtte ut med et beløp da artisten ble signert, men at utlegget er raskt tilbake igjen på konto – da billettene selges kort tid etter at artisten er klar. Selskapet Venues betales for oppdraget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke