24. aug
Kunstnerisk Leder: Ole Edvard Antonsen presenterer programmet for sin andre sesong som kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum.
 
Liker kontrastene
Med sju konserter i Hamar, Ringsaker og Stange, markerer Festspillene i Elverum igjen sitt brede nedslagsfelt.

Publisert: 15.mai.2017 19:05
Oppdatert: 16.mai.2017 06:28

– Jeg liker veldig godt tanken på at det skal være festspill for hele regionen, sier kunstnerisk leder Ole Edvard Antonsen.

Selv hadde han sitt første år som Festspillenes kunstneriske leder i fjor, og viderefører i år flere av de nye oppleggene han da innførte.

– Jeg er veldig glad i kontraster, og å gi kunne publikum opplevelser de ikke hadde regnet med. Det håper jeg årets program vil gi mye av, sier han.

Blant dem som skal bidra til det, er ikke minst et stjernelag til kammerkonsertene, som alle gjør flere opptredener.

Blant de langvegsfarende er den russiske pianisten Evgeni Koroliov i Elverum kirke.

– Det kommer til å bli en fantastisk opplevelse, sier Ole Edvard.

Koroliov gjør også en duokonsert i Hamardomen.

Flere i Hamar

I Hamar tas både kulturhuset, Hamardomen, Sagbladfabrikken og Frimurerlosjen i bruk under Festspillene.

Til de øvrige Hamar-konsertene kommer et østerriksk kammer-ensemble til Frimurerlosjen, og det blir et gjensyn fra i fjor med New Ideas Chamber Orchestra i Hamardomen. I Kulturhuset framføres bestillingsverket «Snøfrid» i tilknytning til årets samejubileum.

Noe for mange

En av årets festspillkonserter som allerede har fått mye oppmerksomhet, er utekonserten ved Ringsaker kirke med Oslo Filharmoniske Orkester og solister. Dette ligger også an til å bli en av festivalens publikumsvinnere.

En annen blir ventelig Ole Edvard Antonsens egen konsert i Terningen Arena, med musikk fra hans tre album «Tour de Force» for 25 år siden, «Read My Lips» for 20 år siden og «Landscapes» for ti år siden.

Og selvsagt skal Ungdomssymfonikerne både åpne og avslutte det hele – denne gangen med guttesopranen Aksel Rykkvin på åpningen og pianisten Håvard Gimse på avslutningen.

Og så skal Ole Paus komme til Elverum for å åpne festivalen fredag 4. august. En gang sang han at Elverum var en grøft, men det er lenge siden det.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TIL FESTSPILLENE: Ole Paus. FOTO: UNNI KRISTIANSEN
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke