19. aug
LILL LINDFORS: Var forrige gang i Hamar for to år siden, da i Vang kirke.Foto: Paula Bjertnes
 
Lill Lindfors på åpningen
Onsdag 9. mai åpner årets utgave av AnJazz med Lill Lindfors med band.

Publisert: 02.mar.2012 06:57
Oppdatert: -

Hamar
En Sån Karl, Du Är Den Ende, En man i byrån, Sången han sjöng var min egen, Musik ska byggas ut av glädje...
Det risikerer å bli blant låtene som framføres når Lill Lindfors inntar Hamar Teater.
Kjente internasjonale slagere og sambarytmer, egne hits og dykk innom den svenske visesangtradisjonen der navn som Cornelis Vreeswijk og Evert Taube er sentrale. Ifølge festivalsjef Anja Katrine Tomter er dette noe av det som vil stå på programmet på åpningskonserten.
Lill Lindfors stiller med fullt band denne gangen. Der deltar Hector Bingert, Mats Norrefalk, Gjermund Silset, Rune Arnesen og Thomas Dahl.
Sist hun var på våre trakter var vinteren 2010, da hun spilte sammen med Ketil Bjørnstad i Vang kirke i forbindelse med deres «Coatline cd», også da med Anja Katrine Tomter som arrangør.

LANG KARRIERE

Lill Lindfors' karriere begynte på svenske teaterscener og i folkeparkene på 60-tallet; platedebuten kom allerede i 1961. Hun vant svensk MGP sammen med Svante Thuresson med «Nygammal vals» I 1966. På 70-tallet hadde hun oppnådd en solid posisjon som hele Sveriges showdronning og diva.
En av Lindfors' spesialiteter var å gjøre sangene om til bossanova eller samba. Hennes sambafølelse ble ikke minst demonstrert med sangen «Musik ska byggas ut av glädje».

til Norge

I 1978 innledet hun et samarbeid med Ketil Bjørnstad og platen «Leve Patagonia», der hun ga stemme til Oda Lasson.
De senere årene har hun gjort mange jazzkonserter og sunget inn nye tonesettinger av svenskspråklig lyrikk, deriblant dikt av Edith Södergran. I 2006 kom platen «Här är den sköna sommar» med viser av blant andre Cornelis Vreeswijk og Evert Taube. Høsten 2009 og våren 2010 turnerte Lill Lindfors med Riksteaterns oppsetting av komedien «Plaza svit» der hun gjorde tre forskjellige kvinneroller. De siste årene har Lindfors gjort en rekke konserter i Norge, flere av dem sammen med Ketil Bjørnstad, som den hun gjorde i Vang kirke.
Og nå er hun klar til å vende tilbake til Hamar.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke