22. aug
RASKE MENN: HAs utsendte ble ikke altfor imponert av Anders Hoff (t.v.) og Calle Hellevang Larsen (t.h.). FOTO: EIRIK FALK
 
Ujevne menn imponerte sånn passe
De tre medlemmene av revygruppen Raske Menn er uten tvil talentfulle, men nivået på sketsjene i forestillingen var ujevnt.

Publisert: 23.okt.2016 10:22
Oppdatert: 23.okt.2016 12:49

Raske Menn har ikke kommet med nytt materiale siden 2009. Det har derfor det vært knyttet spenning til hva Calle Hellevang-Larsen, Øyvind Rafto og Anders Hoff ville stille opp med under forestillingen «90 minutter på 80 minutter».

Selv om flere av sketsjene høstet stor latter fra salen, tok det aldri helt av i Kirsten Flagstad-salen lørdag kveld.

Ujevnt

Åpningen, der Hellevang-Larsen presenterte forestillingen som et seminar om Prinsesse Diana og Rafto kom på scenen i kjole, virket kun til å treffe de som var kommet i feststemning allerede før showet begynte.

Det virket heller ikke til å være noen rød tråd fra sketsjen til forestillingen for øvrig. Og slik var det litt i starten.

De tre byttet på å spille førstefiolin i en serie sketsjer, uten at det høstet mer enn avmålt applaus og et og annet latterhyl, som en må forvente en lørdagskveld..

Tok seg opp

At de tre herrene er dyktige på scenen, er det ingen tvil om. Et slags vendepunkt kom ved Anders Hoff, hvor han ikledd som påfugl sang opera om ting han irriterte seg over.

Det overdådige kostymet og den gjennomførte fugle-mimikken fungerte godt som påskudd for noen minutter med hans kraftfulle stemme. som på ingen måte gjorde skam på salens helgen.

gummiansikt

Høydepunktet kom i Hoff og Hellevang-Larsen sin sketsj, der de ga en rekke tips til hvordan tale til en forsamling. Førstnevnte beskrev en rekke scenarioer som Hellevang-Larsen spilte ut, og hvor han fikk utløpt for sin imponerende imitasjons-evne og karakteristiske ansiktsmimmikk.

På dette tidspunktet hadde de publikum i sin hule hånd, og den minste bevegelse fra en av de to kunne utløse latterkramper.

Skuffende var det derfor da de slapp grepet. Hellevang-Larsen hadde en vittig slapstick-sketsj om vanskelighetene ved bestige en gardintrapp, men etter det gikk det igjen nedover.

Selv ikke imponerende danseferdigheter kunne skjule uoppfinnsomheten i en av de siste sketsjene, hvor utgangspunktet var hvor lite skremmende et fugleskremsel egentlig er. Uten at denne anmelderen tok tida, føltes det helt ok da sceneteppet ble dratt for.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke