23. aug
 
APT er som en portal uten portaler 
APT er et vanlig plattform-puzzle uten for mye rot. Selv om det ikke er det beste i sjangeren, er det langt fra det verste.

Publisert: 17.sep.2015 06:47
Oppdatert: 17.sep.2015 06:50

APT er et spill om fart og mestring av mekanikk. Det handler om å være den raskeste til å komme deg gjennom baner. Det er ikke for mye å tenke på i hver bane, bortsett fra hvor hva er.

Lagd for nett

Noe som er tydelig helt fra begynnelsen er at spillet er lagd for folk med konkurranseinstinkt. For det handler om å være rask, lære deg banene og slå tidene dine og andres. Det er der spillet kan være verdt pengene, og banene er skapt for nettopp dette. Og det er egentlig litt moro å se tiden din bli mindre og mindre etter hvert som du lærer deg banene.

Simpelt

Hver bane er kort og enkel, lett å lære seg og vanskelig å mestre. Spillet har en veldig simplistisk stil som gjør alt lett å se. Det er aldri veldig vanskelig å se hvor du skal eller hva du må gjøre.

Om du sammenligner APT med andre spill av samme sjanger som “Portal” og “Q.U.B.E.”, blir APT kanskje litt for simpelt. Det er bra at det er simpelt og uforstyrrede, men det er alltid bra å ha noe å se på som ikke bare er flat tekstur.

Gjentakende

Du har tre egenskaper å benytte; en jetpack for å hoppe lenger, fjernkontroll for å trykke på fjerne knapper og baller som trekker deg mot bestemte objekter. Sammen gir de mer enn nok å tenke på mens du suser rundt, men ingen baner er unike eller spesielle. Du gjør alltid det samme, bare med nye malingsstrøk, så det kan bli kjedelig etter en stund om du ikke er veldig interessert.

APT passer nok best for dem som liker puzzle-plattformspill som Portal og lignende, og ikke har noe imot frustrerende spill som til tider kan få deg til å ødelegge noen tastatur.

Alt i alt så er spillet relativt moro en liten stund, med mindre du lar deg rives med i kampen om høy plassering på onlinelisten. Uansett så er ikke spillet spesielt langt, og det har ingen fengende historie. Men det passer bra om du liker å pines med presisjon og fart.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke