17. aug
Konferansier: Dennis Storhøi loset publikum gjennom kveldens program. Foto: Trine Jacobsen
 
Livskraftig jubilant
Festspillene i Elverum fyller 40 år i år. I går var det duket for jubileumskonsert og festspillåpning i Sagtjernet Amfi.

Publisert: 01.aug.2014 23:44
Oppdatert: 01.aug.2014 23:48

Festspillene i Elverum feiret seg selv og en helt ny arena i går kveld. I bakkene rundt den 300 kvadratmeter store nybygde scenen er det plass til om lag 3.000 tilskuere. Helt tettpakket var det ikke i går, men det er tydelig at den nye arenaen fungerer godt.

- Satsingen på den nye scenen i Sagtjernet Amfi er en viktig del av Festspillene i år. Vi synes det har blitt en flott arena, sier Ørnulf Ring, daglig leder i Festspillene i Elverum.

Tilgjengelighet

Det var utenriksminister Børge Brende som holdt årets åpningstale. «Life begins at forty,» slo han fast og omtalte Festspillene i Elverum som en livskraftig jubilant. Videre var det skuespiller Dennis Storhøi som loset publikum gjennom kveldens program som blant annet besto av musikk fra Ungdomssymfonikerne med dirigent Bjarte Engeset, Elverum Mannskor, sopranen Isa Katharina Gericke - og selveste Peer Gynt. Og moroa, den var helt gratis.

- Det er en jubileumsgave fra oss til publikum. Med gratis utendørskonserter ønsker vi å gjøre oss tilgjengelige for alle. Vi håper folk i regionen gleder seg og at de får et eierforhold til Festspillene, sier Ring.

Også konserten med Silya på Rådhusplassen 8. august er gratis.

BreddeØnsket om at Festspillene skal være en folkefest, noe alle kan ta aktivt del i, synes på programmet også. Da Festspillene ble etablert for 40 år siden, var det i forbindelse med orkesterkurs for Ungdomssymfonikerne

Orkesterkonsertene er stadig en viktig del av Festspillene, men programmet favner stadig bredere.

- Det er ganske riktig orkesterkonsertene som er grunnmuren - selve grunnen til at det ble et Festspill i Elverum i utgangspunktet, men dette er ingen sjangerfestival. Vi har tilbudt variasjon i flere år. Artistene blir bedre og bedre og kunstuttrykkene blir stadig flere, sier Ring.

I dag fortsetter Festspillene med blant andre Ungdomssymfonikernes kammerorkester og Kari Bremnes.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke