24. aug
 
Livsverket står klart
– Jeg er snart 62 og det er på tide å bli kjent som kunstner’n HC også, sier Hans Christian Medlien. Nå åpner han eget galleri med egne arbeider hjemme ved fantasiens kilde.

Publisert: 04.jul.2017 11:57
Oppdatert: 04.jul.2017 12:14

En figur som ligner på Donald Trump henger som en i uro i taket. På gulvet og veggene i det store rommet viser han skulpturer, installasjoner og bilder. Her er det 250 kvadratmeter fylt av tanker og bevegelser i HCs hode. På et sjakkbrett går spillet helt i stå, for den ene parten har byttet ut alle brikkene med helt andre. Og på gravsteinen til Leif Ishard (uttales Life is hard), har han satt inn den ultimate gravsteinsteksten, i form av et terningkast. Leif har fått en treer, sånn midt på treet, altså.

«Galeriet Buen» kaller han nyskapningen sin, og ikke «galleri», som andre skriver. For i HCs verden er det meste noe for seg selv, og den nye attraksjonen hjemme på garden i Næroset, i det som en gang var driftsbygningen, er ikke noe unntak.

Livsverk

– Etter 17 års utvikling står livsverket mitt klart, sier han. For så lenge har han hatt billedkunsten med seg. Men først nå er det han er klar til å stå fram med det.

– Det har egentlig kommet naturlig, sier han.

De som har fulgt ham, har nok også ant at noe har vært på gang. På den juryerte Innlandsutstillingen i Hamar kulturhus tidligere i vår, viste han fram tommestokken han kaller «Tom’Stocken», og som er helt tom. Og allerede på Ringsakutstillingen for snart 20 år siden, debuterte han med sine første lett skrudde arbeider. For dette er noe han alltid har hatt med seg.

Ordlek

– Det er jo ordlek jeg oftest har arbeidet med, sier han. Og gjerne har han åpnet for ords mangedobbelte betydning. Det nye er at han kobler ordleken med objekter.

– Har du ikke ord for det, kan du lage ting for det, sier han.

Det er noe av det han har drevet med i vinter, i arbeidene med verkene på Galeriet. Og han legger ikke skjul på at dette heretter vil bli noe av en hovedaktivitet for ham.

– Jeg håper at folk ikke tror at dette er bare er enda en morsomhet, sier han.

I første omgang satser han på å holde åpent hver lørdag og søndag ut juli. Og en del har allerede benyttet anledning til å oppleve nye sider ved HC.

– Av dem som har vært her, er det nok ofte folk som ikke går på tradisjonelle gallerier, sier han. – De savner kanskje litt humor, som de finner her?

 
TAR SATS: Hans Christian Medlien kaster seg ut i det med en ny virksomhet. I taket spreller en skikkelse med Trump-maske.
FOTO: TROND LILLEBO.
GALERIET BUEN: Driftsbygningen på Medlien gård har aldri sett slik ut før. For tidene skifter.
FOTO. TROND LILLEBO.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke