25. aug
Ut i Verden: Fra venstre Sandra Ødbehr, Knut Nordby som driver MiniPicasso og Caroline Holm Rognstad. Foto: David William Øynes
 
Lokal kunst til Venezia
Unge kunstnere fra Hamar-området debuterer med malerier i verdensomspennende kunstbok.

Publisert: 28.apr.2017 20:14
Oppdatert: 28.apr.2017 20:17

«Cold Current, Contemporary Artists From Norway» pryder omslaget på den lyseblå boka fra «Imago Mundi, Luciano Benetton Collection».

Sandra Ødbehr (16) og Caroline Holm Rognstad (15) har nettopp tatt av den tynne plastfilmen, og holder trofeene i hånden. De to jentene og tre andre unge kunstnere fra Hamar-området har hver sin dobbeltside i boken, sammen med om lag hundre andre kunstnere fra Norge.

Verdensomspennende

De fem utvalgte er plukket ut av Mini Picasso sin tegnegruppe, som holder til på Seaside ungdomshus.

- Nå ser jeg frukter av det vi har jobbet med i mange år, at de begynner å bli store og går ut i verden for å jobbe med kunst. Bilder fra Mini Picasso skal til Venezia og videre ut i verden. forteller Knut Nordby, leder for Mini Picasso.

Bidragene fra de unge kunstnerne skal først stilles ut i Venezia. Etterpå vil utstillingen reise verden rundt. Det er klesdesigneren Lucino Benetton som har organisert prosjektet. Benetton har praktisk talt «satt penger på bok», og betaler for prosjektet som involverer om lag ti tusen kunstverk, fra 80 forskjellige land.

Innslag fra hamar

De utvalgte fra Mini Picasso er Nils Aleksander Gajik, Siri Marcussen, Anna Van, Sandra Ødbehr og Caroline Holm Rognstad.

- Jeg må si jeg føler meg litt beæret over å få lov til å være med i en bok for kunstnere fra hele verden. forteller Sandra Ødbehr (16). Hun har malt et maleri som representerer mangfold og kultur.

-Jeg tenker at dette er en skikkelig kickstart på en kunstner-karriere, og at dette kan ta meg videre. Man får lyst til å fortsette, etter å ha vært med på Imago Mundi-prosjektet.

Caroline Holm Rognstad sier at prosjektet var ganske mye større enn hun hadde trodd.

-Det er gøy at navnet mitt står sammen med kjente kunstnere fra hele verden. forteller hun.

Pensel-prosjekt

De engasjerte malerne har brettet opp ermene, dyppet penslene og skapt sine egne kunstverker til prosjektet. Den 25. april fikk de endelig sine førstepress av «Cold Current», boka med de samlede kunstverkene fra fedrelandet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke