20. aug
Ted Glen Extended
FOTO: Kristian Einang
 
Lokale band - og litt rockhistorie Under brua
Per-Cato Risberg har skaffet bandet bak Norges beste rockealbum til årets Under Brua-festival.

Publisert: 10.jun.2014 15:29
Oppdatert: 10.jun.2014 15:30

– Under Brua-festivalen rører noe ved meg. Det er viktig å holde den i gang, sier Radio Exact-verten Per-Cato Risberg. I januar hoppet han inn i Under Brua-styret og ble med på dugnadsarbeidet som ligger bak festivalen, som i år arrangeres helgen 22. og 23. august.

– Vi holder det folkelig og nært. Det er en grunn til at vi kaller den en fest for den store Under Brua-familien. Det blir veldig nært mellom publikum og artistene, sier han.

Rockehistorie på scenen

Risberg er spesielt fornøyd med å ha booket prog-rockbandet Junipher Greene. I 1971 oppnådde gruppa store avisoverskrifter da de ga ut rockeoperaen «Friendship», Norges første dobbeltalbum. I 2007 kåret Dagens Næringsliv dette til tidenes beste norske rockeplate. - Dette er norsk rockehistorie. De har takket nei til masse oppdrag i år, og i fjor spilte de bare en gig.

Mange lokale

Lørdag står også Ted Glen Extended, The Real Funkbook og Peau de Pêche på programmet.- Dette er alle solide, lokale band med dyktige musikere. Fredag spiller Hollow og The Airborn Highfives i tillegg til det rykende fersk hamarbandet Souls Of Tide, bestående av Vegar Larsen, Anders Langberg, Ole Kristian Østby, Tommy Kristiansen og Øyvind Strønen Johannessen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke