24. aug
Motiv: I «The Kingdom of Children» følger vi Mpho og hennes andre møte med fotograf Kristian Harby.
 
Lokale filmskapere lanserte Afrika- film
- Jeg håper at denne filmen kan bidra med positivitet rundt prosjektet, og at vi nå får mulighet til å gå inn dører vi ikke har kunne gå gjennom før, sier PictureAid- skaper Kristian Harby.

Publisert: 09.jul.2013 09:11
Oppdatert: -

HA Lørdag har tidligere skrevet om Kristian Harby fra Næroset i Ringsaker og hans konsept innen salg av fotokunst hvor han beviser at fotografiet faktisk kan gi noe tilbake. Konseptet har fått navnet PictureAid, og hensikten er å skape fotografiets innflytelse om til ei «rundkjøring», hvor salg av bilder sjenerer utdanning og nye framtider for barn og unge i samfunnene hvor bildene er tatt.
- Hvite vegger kan utrette en stor forskjell hvis man legger litt omtanke i hva man velger å dekorere de med, sier Harby.

Tapt generasjon

I vår reiste Harby til Lesotho i Afrika sammen med filmfotograf Kristoffer Kumar og regissør Sven Arild Storberget for å dokumentere et av de mange møtene PictureAid og Harby har med ulike mennesker. Denne gangen også med levende bilder. Filmen som ble skapt har fått navnet «The Kingdom of Children», og i forrige uke ble filmen lansert på nett. «The Kingdom of Children» følger Harby på besøk til jenta Mpho, som er en av de foreldreløse barna PictureAid støtter med utdanning. Lesotho har mistet en hel generasjon på grunn av HIV og AIDS, og vi ser et samfunn der besteforeldre tar seg av barna på grunn av foreldrenes bortgang.

Mange turer i året

Harby forteller at valget om å reise dit slettes ikke var tilfeldig.
- Jeg reiser på tur flere ganger i året for å lete etter nye motiver og historier. Jeg ønsker selvfølgelig å reise til steder hvor jeg kan få flotte bilder og møte interessante mennesker, men målet er primært å finne samfunn og land der hvor effekten av PictureAid, og fotografiet som ei rundkjøring, er størst mulig, sier Harby. Han forteller at filmens primære hensikt er å spre budskapet til PictureAid på en konkret og ærlig måte.
- Jeg har drevet PictureAid i tre år nå, og å feire treårsdag med lansering av denne filmen gjør at jeg kan kommunisere hva jeg prøver å skape på et helt nytt nivå. Jeg er veldig fornøyd med jobben Kristoffer Kumar og Sven Arild Storberget har gjort. Det fanger virkelig essensen av hva jeg driver med, sier en fornøyd Harby
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke