25. aug
Konsentrasjon: Aras Hajo finsikter neste støt med stor konsentrasjon. Rundt bordet står (f.v.) Cristina Regul, Jon Sørensen, Eirik Johansen, Ørnulf Nordve og Hein Rikar Steen Michaelsen.
 
Lokale ildsjeler i støtet for ny biljardklubb
Med 37 medlemmer er gjengen i Hamar biljardklubb allerede godt i gang. Nå trenger driverne hjelp til anskaffelse av passende klubblokaler.

Publisert: 03.mar.2017 21:21
Oppdatert: 03.mar.2017 22:08

– Nå har vi blitt tatt opp i Norges idrettsforbund, Hamar idrettskrets og Norges Biljardforbund. Det er et sjumilssteg framover, men det som er flaskehalsen for vår framtid er nye lokaler, sier leder i Hamar Biljardklubb, Hein Rikar Steen Michaelsen.

Biljard for alle

Biljardklubben arrangerer i dag ukentlige turneringer i lokalene til Seb’s Hotel, men har samtidig et langsiktig mål om å tilby lokaler der alle, uansett alder, er velkomne til å spille.

– Vi ønsker å tilby trygge og stabile omgivelser der også barn og unge kan få være med på spillingen, men da er vi avhengig av egne lokaler som er 100 prosent rusfrie, sier Michaelsen.

biljard i integreringen

Han kan forteller at biljard er en sport med mange positive kvaliteter.

– Det jeg setter høyest med biljard er at det er en sport med stor gjensidig respekt. Det er en veldig sosial og inkluderende sport der man lett kommer i kontakt med andre mennesker, sier han.

Michaelsen mener samtidig at biljardklubben har mye å bidra med i integreringsarbeidet som gjøres i regionen.

– Jeg ser et enormt utappet potensial i biljardsporten. Nettopp fordi det er en inkluderende sport der man lett kommer i kontakt med nye mennesker. Her stiller folk med like vilkår, sier han. Først og fremst trenger klubben bedre egnede lokaler, og Michaelsen forteller at han nå skal kontakte Hamar kommune med spørsmål om å etablere et samarbeid.

– Hvis vi får tilgang til et brukbart lokale kan klubben invitere folk fra flyktningmottakene til en åpen dag med biljard. Deretter kan man ha en ordning der de som har lyst til å være med videre kan søke om å få dekket medlemsavgift, sier Michaelsen.

Han forteller videre at klubben skal drives av frivillige ildsjeler med dugnadsånd.

– Jeg skjønner at det er vanskelig å søke driftsstøtte, men jeg håper det er mulig å få på plass en slags kombinasjonsløsning der man jobber med aktivt integreringsarbeid, i tillegg til å drive klubben videre. Fra mitt perspektiv vil det være å slå to kjempefluer i en enkel smekk, sier Michaelsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke