25. aug
 
Lokalt milliondryss
Fylkeskommunen bevilger 1,55 millioner til profesjonelle musikere i Hedmark. På tilskuddslista står blant andre Simen Loe, Maren Myrvold, Siri Snortheim, Karoline Amb og poporkesteret Meer.

Publisert: 27.jun.2018 14:50
Oppdatert: 27.jun.2018 14:59

Dette var tredje gang Hedmark fylkeskommune utlyste egne midler til profesjonell musikk. Ordningen retter seg mot profesjonelle musikere og komponister fra Hedmark, og går til større produksjoner.

Mest til "Dødskyss"

Av de lokale mottakerne er det sopranen Maren Myrvold som får mest. 200.000 kroner har blitt bevilget til videre arbeid med «Dødskyss», en konsert- og danseforestillingen om livet til forfatteren Dagny Juel.

– Tuller du med meg? Det var en fantastisk nyhet! svarer Myrvold på telefon da hun blir informert om tilskuddet.

En versjon av «Dødskyss» ble vist på Munchmuseet i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150 i 2013. Den ble også spilt på Vestlandet og i Hamar, og HA’s anmelder kalte forestillingen for en «dødsbra nysatsing» og «en praktfull, men gripende og mørk opplevelse».

– Forestillingen er stor, og den er ikke så lett å ta med på tur, så den har ligget litt brakk siden da. Men vi tok en mailrunde i fjor og fikk napp i Løten hos museumsleder Håkon Tosterud på Klevfos, sier Myrvold.

– Det blir en ny produksjon tilpasset Klevfos, med ny koreografi, dans og musikk.

Støtte til Hedmarks-turne

På listen finner vi også rockevokalisten Simen Loe. Han får støtte til debutalbumet (som slippes i september i år) og påfølgende turne i Hedmark. Det samme gjør den Hedmarks-baserte popoktetten Meer, som i høst gir ut sin andreplate. Støtten er på henholdsvis 120.000 og 155.000 kroner.

Turnéstøtte får også Karoline Amb, som er aktuell med nyutgivelsen Skinnlaus. Juryen bevilger 100.000 kroner til å reise Hedmark rundt med profesjonelle musikere og holde konserter med lokale ungdommers bidrag. Andre lokale mottakere på listen er cellist Siri Snortheim (100.000 kroner til konsertserie) og popartisten Hanne Leland (130.000 til preproduksjon og påfølgende turné i Hedmark og England).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke