hacklink
18. sep
Vikar: Espen Hagen Olsen er trafikkskolelærer og dansebandmusiker. I sommer vikarierer han for Ole Ivars.
 
En vikarjobb utenom det vanlige
Dansebandmusiker og trafikkskolelæreren Espen Hagen Olsen har fått det han selv omtaler som «verdens beste sommerjobb»: som vokalist i Ole Ivars.

Publisert: 13.mai.2017 11:44
Oppdatert: 13.mai.2017 11:46

Ole Ivars vokalist Tore Halvorsen skal legges på operasjonsbordet på grunn av en dårlig hjerteklaff. I den anledningen åpnet det seg en mulighet for Espen Hagen Olsen. Dansebandmusikeren mest kjent fra bandet «Sogns» skal få være vikar og vokalist i sommer.

– Hva slags type menneske er du?

– Jeg tror jeg er en lojal, ærlig og forholdsvis utadvendt person, som stort sett tar ting som de kommer. Jeg er nok litt perfeksjonist på tingene som opptar meg mest, særlig musikken. Jeg har til tider svakheter også, og kan være litt tilbaketrukken og beskjeden. Det kan være vanskelig når man skal «stå fremst» og lede noe.

– Er vikarjobben i Ole Ivars skrekkblandet fryd?

– Ja, og det er det jo fordi jeg er en person som ønsker å gjøre ting bra. Jeg føler at jeg har et veldig stort ansvar når jeg skal gjøre ting, særlig i musikken. Så når jeg får et tilbud fra Ole Ivars, selveste Ole Ivars, som jeg har hatt som forbilde i mange år, da er det klart at det er med skrekkblandet fryd. Samtidig er det en ære å bli spurt og store sko å fylle, skoene til en som heter Tore Halvorsen, og som har vært vokalist i bandet i tretti år. Men man må gjøre så godt man kan, og tenke at det er en stor mulighet.

– Hva ser du for deg når det gjelder vikarjobben?

– Jeg gleder meg til alt som skal skje i sommer, med tanke på at vi skal reise hele Norge rundt og spille for så mye folk. Festivalene er kanskje det jeg gleder meg mest til. Seljordfestivalen er en stor greie, der er det opp mot tjue tusen innom. Jeg skal også blant annet til Sverige for å spille. Det blir første gang jeg spiller i Sverige. Jeg gleder meg til turnelivet. Nå har jeg ikke turnert på noen år, så det skal bli artig.

– Hvor stort er danseband på Hedmarken?

– Det er ganske stort. Hedmark, Oppland og Trøndelag er fylker som er forbundet veldig med denne typen musikk. Musikken for folk som skulle ut på fest, og kanskje treffe den de skulle være i lag med. Danseband er en tradisjonsgreie og har hatt et stort nedslagsfelt i Hedmark.

– Hvordan er dansebandkulturen i området?

– Dansebandkulturen er ganske bra, men det vi dessverre ser, er at den dør ut litt. Folk streamer mye mer og sitter heller hjemme hvor de får musikken rett i stua. Det blir flere band, og færre fester å spille på, ergo mindre plasser å ta av. Dessverre er kulturen litt på tur ned, men man opplever at folk ønsker at det skal skje ting. Problemet er å få folk ut. Vi håper at det kan endre seg litt.

– Hvorfor ble du opptatt av musikk?

– Jeg så en dansegalla på TV, med blant annet «Vikingarna», da jeg var 5–6 år. Det festet seg veldig. Det var noe som på en måte gikk rett inn i meg, og siden da har musikk vært det som har fenget meg mest.

– Hva er din favoritt Ole Ivars-låt?

– Det kommer an på anledningen jeg hører musikken. Låtskriver i Ole Ivars William Kristoffersen har en genuin måte å skrive tekster på. Han fanger mange forskjellige temaer som folk kan ta til seg. Det kan både være den sarte formen, og «fest på lokalet med en halv en på innerlomma og tjo- og hei», eller ting som er veldig «nedpå». Jeg har veldig sansen for ballader, så kanskje «Mitt beste sommerminne» er en favoritt. Det er fin melodi og tekst, og den tar meg langt av gårde.

– Er det stort for deg å få være med på dette her?

– Ja, det er det. Det er alltid sånn at ting du selv har veldig sansen for, og som har preget livet ditt, er stort når man får sjansen til å være med på det selv. Karrieremessig har jeg også opplevd en del med bandet mitt, Sogns. Vi fikk sjansen til å være med på «Lyden av Lørdag», på TV, og vi har opplevd mange ting. Å få spille med Ole Ivars er likevel større karrieremessig.

– Hva er det fineste med dansebandmusikk?

– Kanskje enkelheten i låtene og melodiene, som gjør at folk kan synge med. Dansebandmusikk er jo bruksmusikk. Folk skal kunne danse med, uten at det skal være for vanskelig. Det er også fint å se at folk har det bra, og at dansebandmusikken samler folk. Det blir en sånn varm og lun stemning. Hele den totale opplevelsen av festene er det fineste med danseband. Hvis jeg er på en fest, ønsker jeg å samle venner, ha det trivelig, ta meg en øl, være i ett med musikken, og føle på opplevelsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke