hacklink
18. sep
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 
Kongen kommer!
Maken til staselig helgegjester er det ikke ofte Hamar tar imot, men søndag, presis klokken 12, skjer det altså:

Publisert: 09.jun.2017 06:32
Oppdatert: 09.jun.2017 06:53

Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen ankommer Domkirkeodden, serveres en dose middelalderstemning og tar en titt på Domen, før de kjøres med hest og vogn til Skibladnerbrygga.

Folk fra hele Hedmarken, og selvfølgelig også resten av kongeriket, er invitert med på markeringen av kongen og dronningens 80 år. Langs Ridehusstranda og Koigen bys kongeparet på en variert underholdningsmeny. Om folket i tillegg står der, skulder mot skulder, og lar flaggene vaie i lett junibris, vil jeg tro følget får et feiende flott inntrykk av Hamar.

Vi har ikke dekket på perrongen «med god mat av alle slag», og det blir verken majones, gåselever, rødbeter eller løk når kongen kommer på besøk. Ikke så mye som en liten artisjokk! For Hamar-visitten varer ikke mer enn nøyaktig en time, så reiser følget videre. Kanskje zappet kongen innom NRK da Skibladner gjorde sin rundtur på Mjøsa i fjor sommer? Det er ikke godt å vite. I år skal i alle fall kongeparet selv ut på tur med hjuldamperen. Skibladner skal ta dem fra Hamar til Tingnes, og videre til Kapp, Gjøvik og Lillehammer.

Så søndag, dere, da er det bare å troppe opp og hilse kong Harald og dronning Sonja velkommen! Selv skal jeg dekke besøket i Hamar for HA, og jeg gleder meg til en intensiv time med gjøglerier og knallgod stemning.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke