24. aug
SAMARBEID: Løiten Sangforening og Løten Storband fylte Løten Kino med vellyd. Dirigent Arild Pytte Solum svinger seg, og ved pianoet sitter Arvid Renvåg, som også var konferansier.
 
Løssluppen kveld
Løiten Sangforening og Løten Storband slapp seg virkelig løs og laget en artig kveld med et lett og ledig program.

Publisert: 14.mai.2017 22:41
Oppdatert: 14.mai.2017 22:46

Spør en Løtensokning hvordan det er i Løten, og du vil garantert få svaret: «Det er så koselig her!» Og slik var det også søndag kveld i Løten kino, hvor publikum bidro stort til godstemningen, med raus applaus og mye tilrop.

Kvelden ble fylt med meget variert korsang, og med tilgjengelig og svingende jazz av storbandet. Dessverre ble det kun to felleslåter, og dermed sto koret for variasjonen, mens storbandet holdt seg til samme jazzsjangeren.

Lystig storform

Løiten Sangforening var virkelig i storform. Anført av sin energiske dirigent Arild Pytte Solum leverte de mange rytmiske låter, samt noen myke ballader. De tok like godt den vanskeligste låten først, «Tanta te Beate». Og den satt! Et meget tøft arrangement med et stødig komp, en bra taklet tempoveksling og noe hakk-i-plata humor i tillegg. Likeså gjorde «Always look on the bright side», med solist Olav Sletten, seg godt, med en mer intim stemning og lystig plystring. Hallelujaropet på «When The Saints» med alle hendene i været kom som sluppet ut av en sekk, og med slike overraskelser sørget de for mye liv på scenen.

Koret overrasker med sin nøyaktighet, som var veldig tydelig på «Vikingsang» og «We will rock you». De kan vinne enda mer ved å slippe ned notepermene, for noen av karene gjemte seg nesten bak disse.

litt beskjedne solister

Storbandet musiserte tilsynelatende mye på rutine, men leverte høy svingfaktor. Låtene med Renvåg som vokalist stakk seg tydelig ut. «Come fly with me» ble sunget med skikkelig groove, mens han klarte å levere «Come fly with» med en hel annen stemmekvalitet.

Bandets medlemmer musiserte sine solistpartier vel litt unødvendig beskjedent, og bare trompetist Anders Storlien så ut til å virkelig kose seg.

LATTER og glede

Som konferansier var Arvid Renvåg den rene standupkomikeren, og lot både den ene tabben og den andre spøken slippe ut, og gjorde sitt for at latteren satt meget løst host publikum.

Programmet ble avsluttet slik det ble åpnet, med felleslåten «Don’t fence me in».

De slapp virkelig inn gleden og musikaliteten!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke