22. aug
Foreleser: Cecilie Løveid holder årets Rolf Jacobsen-forelesning.
 
Løveid årets foreleser
Den svenske forfatteren Göran Sonnevie blir festivalpoet under Rolf Jacobsen-dagene i mars. Og Cecilie Løveid skal holde årets Rolf Jacobsen-forelesning.

Publisert: 20.des.2017 06:34
Oppdatert: 20.des.2017 06:47

Det er blant headlinerne i neste års lyrikkfestival, som nå har skiftet navn til Nordisk poesifestival Rolf Jacobsen-dagene. I år arrangeres den fra 7. til 11. mars.

Göran Sonnevi er årets festivalpoet, og seminaret 8.–9. mars er viet forfatterskapet hans. Sonnevi kommer selv til festivalen og har en opplesning i Hamar Teater, i tillegg til seminaret.

-Dette blir et av flere høydepunkter under festivalen, som samler poeter, litteraturforskere og -kritikere fra Sverige, Danmark, Island og Norge, forteller Hanne Lillebo, festivalens daglige leder.

Tradisjonen tro vil Rolf Jacobsen-forelesningen bli holdt som en del av åpningsprogrammet. Åpningsforestillingen 8. mars består blant annet også av opplesninger ved Jenny Tunedal, Andreas Pedersen og Øyvind Rimbereid.

– Vi inviterer ellers til opplesninger, kritikersalonger, konserter, poesipub, åpen poesiscene og egne programposter for barn og ungdom, bare for å nevne noe av alt som skal skje disse dagene, sier Hanne Lillebo.

Skappels gate

For første gang har festivalen også lagt en programpost til Rolf Jacobsens leilighet i Skappels gate 2. Det er tre poeter har fått i oppdrag å skrive i forlengelsen av et selvvalgt dikt av Rolf Jacobsen. De tre er danske Lea Marie Løppenthin, norske Erlend O. Nødtvedt og Ida Börjel.

For barn

I Hamar kulturhus blir det barneprogram på lørdagen. Her er det Knutsen & Ludvigsens diktning som gjør sitt inntog på lyrikkfestivalen. «Juba Tuba» heter konserten viet musikken til Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen – alias Knutsen & Ludvigsen. Karianne Kjærnes, Camilla Susann Haug og Eldrid Johansen synger og spiller kazoo, Lars Andreas Haug er med på tuba.

Jubilerer

Festivalen avsluttes med en hyllest til neste års 100-årsjubilanter Hans Børli og Vidar Sandbeck. Vidar Sandem leser dikt av Børli til tonefølge av Øivind Roos, mens Tom Steinar Lund framfører et knippe av Sandbecks viser, forteller Hanne Lillebo.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke