19. aug
pepperkakeby: Produsent Truls Pedersen og programansvarlig i kulturhuset Mocci Ryen med pepperkakebyen som skal åpnes lørdag.
 
Lover julestemning i hele kulturhuset
Når dørene åpnes til «Jul i kulturhuset» lørdag, er det starten på et bredt sammensatt kulturprogram.

Publisert: 29.nov.2018 17:46
Oppdatert: 29.nov.2018 17:52

1. desember skal kulturhuset være pyntet til jul. Samme dag som julegrantenningen skal foregå ute på Stortorget på ettermiddagen, blir det «Jul i kulturhuset» innendørs med blant annet innvielse av pepperkakeutstillingen, kåring av vinneren, og første lørdag ut med «Julelørdag i Kulturhuset».

– Med «Jul i Kulturhuset» ønsker Hamar kulturhus å glede familier, barn, ungdom og voksne med julestemning i desember, sier programansvarlig Mocci Ryen.

Torsdag var hun i gang med å befolke pepperkakebyen i foajeen.

– Ser du godt etter, oppdager du kanskje ordføreren også, sier hun. For det er en pepperkakemann her som har både ordførerkjede og krøllete hår.

Julelørdag

I år som i fjor er «Julelørdag i Kulturhuset» et gratisarrangement for barn og voksne som «ønsker å finne roen og den gode julestemningen», som Mocci Ryen sier.

«Julelørdag i Kulturhuset» er åpent hver lørdag fra 1. til 15. desember.

I passasjen kan publikum også få anledning til å utforske ulike tablåer, som den magiske juletreskogen, forteller Mocci. Det kan godt hende ungene får møte nissen også.

Kulturhuset arrangerer også gratis julearrangementer i løpet av desember, i samarbeid med blant andre aktørene på huset.

Overraskelser

– Målet vårt er å skape en yrende og koselig stemning, sier Truls Pedersen, som er produsent i Hamar kommune.

– Hvis du kjenner på julestresset, er det hit du bør gå, sier han.

Men Truls og Mocci lover ikke bare avslappende julestemning, men også overraskelser.

– Spesielt i første etasje kan det nok by på en og annen overraskelse for publikum, sier Truls.

Konserter

Julekonsertene tjuvstartet med Sissel Kyrkjebø, som hadde to utsolgte hus i forrige uke. Blant dem som selger godt av de kommende konsertene, er Odd Nordstogas to konserter 12. desember, der det er få billetter igjen. Så er Svanesjøen fra St. Petersburg Festival Ballett utsolgt med to forestillinger. Men fortsatt er det mange arrangement igjen før det blir tid for årets juleribbe.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Konsert: Odd Nordstoga har få billetter igjen til to konserter 12. desember.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke