21. aug
ØNSKER SEG INN: Hedmarken Symfoniorkester er en av institusjonene som ønsker å kunne bruke det nye kulturhuset som øvingslokale.
 
Lover rimelig kulturhusleie
Kommunen kommer kun til å kreve en symbolsk sum for øvingslokalene i det nye kulturhuset, meddeler kultursjef Terje Halvorsen.

Publisert: 31.mai.2012 08:41
Oppdatert: -

I tredje etasje over biblioteket blir det bygget fem store møte-, øvings og aktivitetsrom, samt flere mindre øvingsrom og verksteder tilrettelagt for ulike kulturaktiviteter og produksjoner.
- For de små øvingsrommene har vi ikke satt noen spesielle leiepris, men det har blitt antydet 50 kroner per time for de store, sier Halvorsen.
- Budsjettet for kulturhuset er basert på relativt rimelig leie av øvingslokalene. På grunn av finansieringen har vi ikke lov til å kreve mye, og det ønsker vi heller ikke å gjøre. Vi vil jo at frivillige lag og organisasjoner skal slippe å bruke klasserom og gymsaler.

Dyr teatersal

Storsalen og multisalen blir derimot vesentlig dyrere å leie.
- Vi kommer til å ha markedsleie på de store kultursalene, men arrangementer med lokal tilknytning kommer til å få en lavere pris, sier Halvorsen.

Finansieres av leietakere

Ettersom øvingslokalene i tredje etasje blir relativt billige, vil mye av inntektene komme fra kulturhuset andre leietakere.
- En tredjedel av huset er «spesialsydd» for Teater Innlandet, og kontorlokaler er avsatt til Musikk i Hedmark og Hedmark og Oppland Musikkråd, sier Halvorsen.
Biblioteket, kulturskolen og ungdomshuset flyttes også inn i nybygget, i tillegg til at det bygges to nye kinosaler.
- Det vil være stor kommunal virksomhet i huset., sier Halvorsen.

- Høres rimelig ut

Kulturhuset er også erstatningslokale for Stiftelsen Sangens og Musikkens Hus, bestående av Janitsjarskolen, Hamar Musikkorps, Veterankorpset, Hamar Damekorps, Fagforeningens Mannskor og Hamar Damekor. De har forhandlet seg fram til spesielle rettigheter når det kommer til bruk av huset.
Henning Børresen i Hamar Janitsjarskole er fornøyd med forespeilet leiepris.
- Det høres billig ut. Jeg skjønner jo at de tar leie. Erfaringen fra andre kulturhus er at da leier ikke folk mer enn det de kommer til å bruke. Jeg kan ikke si noe mer konkret får vi har mottatt et tilbud fra kommunen, avslutter Børresen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke