23. aug
velkjente karer: Solan og Ludvig kommer tilbake til norske kinosaler. Først til jul med filmen «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa», og senere i filmen «Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa».
 
Ludvig og Solan filmstjerner til jul
Nå kan både Solan og Ludvig juble over friske midler fra Norsk filminstitutt, for med 12,4 millioner kroner i boks kommer det to nye animasjonsfilmer fra Flåklypa- universet.

Publisert: 02.mai.2013 12:23
Oppdatert: -

Produsentene i Maipo Film er veldig glade for støtten på 12,4 millioner fra NFI for å produsere en ny kinofilm om figurene fra Kjell Aukrusts Flåklypa- univers.
- Det er stor kamp om pengene i Film-Norge, og det er utrolig mange dyktige folk som søker på midler til spennende prosjekter, så her er vi rett og slett kjempefornøyde med den støtten vi fikk, sier filmens produsent Cornelia Boysen.

To filmer om Flåklypa

Det er animasjonsfilmen «Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa», som nå har mottatt støtte fra NFI. Men før Maipo Film setter i gang den produksjonen, kommer det enda en animasjonsfilm om Flåklypa fra den samme gjengen. «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa» vises nemlig i norske kinosaler i førjulsstria senere i år.
- Litt av poenget var at disse to filmene skal henge sammen, og nå har vi mulighet til å kunne lage film nummer to, sier hun.
Det er Rasmus A. Sivertsen som skal regissere begge animasjonsfilmene. Han har tidligere regissert de norske animasjonsfilmene «Kurt blir grusom», «Pelle Politibil går i vannet» og «Pelle Politibil på sporet».
«Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa» har et totalbudsjett på 35.800.000 kroner, men Boysen kan fortelle at de nå er langt på veg i forhold til budsjettet.
- Vi må nok finne noen midler også andre steder, men det er jeg sikker på at kommer til å gå bra. Vi skal definitivt i mål med dette prosjektet, sier produsenten.

Et kjært gjensyn

NFI beskriver prosjektet som en fartsfylt og morsom historie for hele familien med de kjente karakterene fra Flåklypa.
- Det er fascinerende hvordan tradisjonell animasjonsteknikk blåser liv i figurene og deres særegne personligheter. Dette vil bli et kjært gjensyn for det store publikum, sier avdelingsdirektør Ivar Køhn.
Det er allikevel en liten stund til man kan se figurene på det store lerretet. Filmen har planlagt première først 15. februar 2016.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke