22. aug
Samklang: Storhamar Blandede kor, Maria Arredondo og Torstein Sødal i Hamar Domkirke.Foto: Paula Bjertnes
 
Lune høsttoner
Konserten med Arredondo og Storhamar bød ikke på de store overraskelsene, men skapte meget god stemning. Hamar

Publisert: 12.nov.2017 22:30
Oppdatert: 12.nov.2017 22:31

Maria Arredondo og Torstein Sødal lovet en ønskekonsert, og presenterte dermed sine egne ønskelåter sammen med Storhamar blandede kor. Det virket på alle måter som at publikum sa seg enig i valget, for applausen var satt løst og var hjertelig.

skapte velvære

Den var faktisk like hjertelig som måten ekteparet introduserte sine låter på. Gang på gang klarte de å skape godstemning i kirken.

Maria Arredondo utmerket seg med sin stemmebruk, ikke bare i sangene, men også måten hun bevisst brukte stemmen sin til å sette preg på det hun berettet mellom låtene.

En del humor ble det, men de delte først og fremst tanker om gode stunder og minner som fikk fram de positive følelsene.

i Storform

Konserten varte akkurat passe lenge, med en god dramaturgi. Den bød på flere høydepunkter, slik som Sødals egenskrevet låt «In a moment», hvor han avsluttet med stort volum. Men også den lavmælte «O store Gud» ble en klimaks. Det ble en velkjent blanding av viser, musikal- og filmmusikk.

Paret opplyste at det nærmer seg jul, og Sødal pekte stolt på den runde magen til kona Maria, en aldeles riktig navn i denne sammenhengen.

Konserten søndag var den siste på denne høstturneen, før Maria Arredondo skal ut i mammapermisjon. Det var kanskje derfor de så ut til å kose seg ekstra på scenen?

Maria Arredondo bidro med «Lykkeliten» i forskjellige versjonen, og fikk med publikum i allsang med trompeteffekt. Hun skinte mest på sin egen «Den fineste dagen».

Øystein Lund Olafsen bidro på piano, og leverte et knallsterk komp på samtlige låter. Her var det både groove og stillfarende toner, alt ettersom.

Smittsom sangglede

Storhamar blandede kor var med på konsertens siste avdeling, hvor de startet med en sprek gospelmedley, sammen med solistene.

Selv om de i starten så litt bortkomne ut, hentet de seg enormt inn i sine egen sanger. Særlig «The battle of Jericho», som de sang a cappella, låt friskt med det strake tempoet. Sanggleden ble komplett på den siste «Vi lever», hvor de fortsatt helt til de stengte utgangen, og avrundet selv, uten hjelp av dirigenten Trond Berg. Godfølelsen hadde faktisk smittet til alle kirkens hjørner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke