18. aug
 
Lussi på isen igjen
Storhamar Kunstløp holdt førjulsforestillingen «Lussi on ice», hvor de unge kunstløperne fikk vist fram flere talenter på isen.

Publisert: 18.des.2014 06:24
Oppdatert: 18.des.2014 10:02

For tredje året hadde skøyteskolen satt opp sin versjon av Tor Karseths kjente syngespill «Lussi». Med sin egen vri foregikk hele stykket på isen, og de unge kunstløperne briljerte med både kunstløp, sang og skuespill.

Fryktede Lussi

Stykket handler om fire unger fra nåtida som reiser tilbake til gamle dager, hvor de møter fire andre unger. Førjulsstykket viser hvordan de levde før, alt som måtte gjøres før jul, og hvor redde de var for den fryktede Lussi og andre underjordiske vesener.

Til tross for forskjellige liv finner de åtte barna ut at de likevel er like. De kan alle være redde og bekymret, men ungene fra nåtiden er bekymret for alle som ikke har det like godt, og tror ikke på Lussi. De tror heller på vår tids Lucia, kalt Lussi med lyset, som representerer de gode tankene.

Krevende kombinasjon

Sammen med Tor Karseth, mannen bak stykket, har Ann-Julie Arnesen og Stine L. Olastuen satt opp forestillingen. Kunstløpslærer Lillian Arnesen har hatt det administrative ansvaret og jobbet med oppsetningen siden november. Hun mener kondisjonen kan være en utfordring når et syngespill skal gjøres på isen.

- Det krever mye av pusten å både skøyte, danse, synge og spille på samme tid, sier hun.Det er ikke gitt at kunstløpere også er komfortable med å synge og spille, men Arnesen tror de har lært mye fra idretten.- Det er utfordrende å stå helt alene på isen og vise seg fram under konkurranser, så de har nok hentet fram det motet, og brukt det i forestillingen.

Små og store

Det var et stort aldersspenn da forestillingens yngste var drøye to år gammel og de eldste tjueni. Mens de yngste spilte Lussis følgere i Lussireia, hadde de eldste hovedrollene som de åtte ungene, hvor de både danset og sang solo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke