26. aug
rorbua: Einar Busterud tok jobben som ordstyrer, og innledet lattersekvensen med et par raske groviser.
 
Lutefisken er servert
Med tørrfisk, trebåt og fiskegarn ble det skikkelig rorbustemning under åpningen av tidenes første Lutefiskfestival i Hamar.

Publisert: 30.okt.2013 23:02
Oppdatert: -

- Det er herlig å endelig komme i gang, og det er flott å se at såpass mange tok turen, sier Daglig leder Oddvar Hemsøe fornøyd. Hemsøe er sammen med Dag Henning Andersen initiativtaker for Lutefiskfestivalen, og han var meget fornøyd med å se at hans lutefiskprosjekt nå har blitt til virkelighet.
Tørrfisklukta lå tett i lokalet, og scenen var pyntet med en gammel trebåt, fiskegarn i tillegg til tørrfisk naturligvis.
- Vi måtte jo sørge for å få skikkelig rorbu- stemning her, og nå gjenstår det bare at folk får brukt lattermusklene litt, sier Hemsøe med et stor smil.

Humoristisk

Årets lutefiskfestival er dermed servert, og med historiefortelling i skikkelig rorbua- stil utviklet skulle det vise seg å bli en kveld med mange latterkuler. Det var Einar Busterud som var ordstyrer for anledningen, og ved hjelp av et par raske groviser tok det ikke lang tid før de tilreisende sto å gispet etter frisk luft. Det var rett og slett mye som tydet på at dette var en perfekt måte å åpne tidenes første lutefiskfestival i Hamar.

Mat og drikke

Arrangørenes sikter nå på at lutefiskfestivalen skal være en årlig festival som legges til den første helga i november, og på sikt har de ambisjoner om å bli en tydelig merkevare som framhever lokale råvarer, og de sterke mattradisjonene vi har i Innlandet. Det er allikevel ikke bare Lutefisken det nå fokuseres på. De lokale akevitt- og øl- tradisjoner står sentralt i de ulike måltidene, og arrangørene fokuserer i stor grad på den flytende delen av lutefiskmåltidet.

Lutefisk i helgen

Gårsdagens åpning ga en god ramme for resten av festivalen, og arrangørene kan tilby en innholdsrik meny i dagene som kommer. Programmet er tilpasset på en slik måte at festivaldeltakerne først skal ha mulighet nyte lokal mat- og drikkekultur, og at desserten kan komme i form av andre kulturaktiviteter litt senere på kvelden. Torsdag blir det kulturkveld på Gravdahl med Tor Karseth, Knut Faldbakken og Jahn Otto Johansen, i tillegg til musikalsk underholdning på Gregers med Jan Erik Vold og Kåre Virud senere på kvelden. Fredag blir det konsert med Kåre Spon Danseorkester på Gregers, og på lørdag blir det dagkonsert med hedmarkens Sønner før festivalen avsluttes utover natten med The Real Funkbook. Det er allikevel lutefisken som er hovedattraksjonen i årets program, og det er Pepperkværna, Hamarstua Spiseri, Victoriahaven og BigHorn Steak House på Stallgården som står som de fire festivalrestaurantene. Lutefiskmenyen ved de ulike spisestedene åpnes dog først i morgen, og da vil det bli servert lutefisk fram til lørdag.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke