19. aug
Lutefiskelskere: Denne gjengen koste seg på Stortorvet gjestgiveri og lutefiskfestivalen. Fra venstre og rundt bordet Ingunn Børresen, Hege Martinsen, Hege Emilsen, Kjell Øyvind Martinsen, Roger Emilsen og Arne Olav G. Børresen.
 
Lutefiskfesten er i gang - god stemning
Lite slår å spise god lutefisk i gode venners selskap, mener denne gjengen som tok turen til Stortorvet gjestgiveri i anledning Lutefiskfestivalen.

Publisert: 03.nov.2017 20:24
Oppdatert: 03.nov.2017 20:27

Få byer kan skilte med sin egen lutefiskfestival, men det kan Hamar.

Til Stortorvets gjestgiveri hadde 48 lutefiskelskere funnet vegen fredag kveld for å få servert lutefisk fra Brødrene Andreassen på Værøy, tilberedt av kokkene på Stortorvet under oppsyn av restaurantsjef Dag Henning Andersen.

– Vi har helt fullt i kveld, og skal servere lutefisk av ypperste kvalitet, og akevitt fra Atlungstad. Så blir det litt underholdning når Tor Karseth stikker innom. Stemningen er allerede god, oppsummerte Andersen.

Hyggelig tradisjon

Ved et bord hadde en vennegjeng på seks benket seg.

De har deltatt under lutefiskfestivalen de fleste gangene den har vært arrangert, og synes det er en hyggelig tradisjon.

– Det er koselig å møte gode venner rundt et bord med god mat. På Stortorvet er det alltid god service og fin atmosfære. Rett og slett veldig hyggelig, sier Arne Olav G. Børresen.

Mattorg

De øvrige spisestedene som er med på Lutefiskfestivalen i år, er Café Valuta, Hos Hai i Brumunddal, Pizzanini, Hamarstua, Schwenckes vinkjeller, Simenstad gård og Scandic Elgstua i Elverum.

En nyvinning i år, er mattorget ved Kafé Gravdahl.

Det var åpent fredag kveld, men kaldt vær gjorde nok sitt til labert oppmøte.

Opprinnelig var ambisjonen å sette opp tre store lavvoer på Østre torg under festivalen for å skape liv og stemning.

– Vi så at det ble for dyrt for oss. Gravdahl er en god samarbeidspartner, og dermed kom ideen opp om dette teltet, sier sjef for Lutefiskfestivalen Oddvar Hemsøe.

Han har forhåpninger til at besøket blir langt bedre på mattorget lørdag. Da blir det også salg av tilbehør til lutefisk.

– Vi prøver oss litt fram. Vi forsøke å ta litt av festivalen ut i byen, sier Hemsøe.

Lutefiskfestivalen fikk 50.000 kroner i støtte fra Hamar kommune.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Travelt: Restaurantsjef Dag Henning Andersen på Stortorvet gjestgiveri hadde hendene fulle, men spanderte et smil på HA.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke