20. aug
Visesanger: Geirr Lystrup har laget et album, skrevet som et slags kjærlighetsbrev til Mjøsa. Her med band, solist Maren Aarskog og et prosjektkor i Kulturhuset.BEGGE Foto: David William Øynes
 
Lyden av Mjøsa låt bra
Geirr Lystrup og Mjøs-banden disket opp med en variert, sart og morsom konsert om Innlandets perle.

Publisert: 22.okt.2017 22:35
Oppdatert: 22.okt.2017 22:41

Jeg hadde kanskje trodd at en hel konsert med et repertoar som kun omhandlet innsjøen Mjøsa, kanskje ville bli litt vel ensformig, men det ble det altså ikke.

Imponerende innhold

Geirr Lystrups CD «Lyden av Mjøsa» er et allsidig og spennende album, som tar for seg alt fra Mjøsa rundt, til kjærlighetshistorier, Høsbjør og Mjøs-relatert moro. Alt med innsjøen i fokus som bindemiddel, men med ulike vrier. Tekstene er finurlige og varierte, det samme gjelder sjangrene. Konserten hadde altså et godt utgangspunkt, fordi den bygget på visesangerens verker.

Godt arrangert

Numrene byttet på å bli framført av Lystrup, solisten Maren Aarskog, som også har vært med som solist på plata, og et prosjektkor dirigert av Erland Dahlen. Alt ble kompet av et band under ledelse av Frode Berntzen. Bandet låt utrolig bra, og var samspilt fra Lillehammer til Minnesund.

Det var også fint med innslag fra prosjektkoret, selv om de kanskje låt litt tamt og kjedelig til tider. Det gjorde derimot ikke Lystrup, som i sin svarte skinnjakke og med sin kassegitar levde seg inn i konserten med god stil. Konserten hadde en fin helhet med musikere, korister og solister.

Visualiserte Mjøsa

Til låtene var det ulike bilder og videoer av Mjøsa og omegn, som var aktuelle til temaene. Også Oddmund Mikkelsen hadde bidratt med en rekke akvareller. Disse visuelle innslagene malte et flott bilde av Lystrups tekster, og gjorde konserten ekstra fargerik og underholdende.

Jeg likte kanskje spesielt godt videoene og bildene fra låten «Gunnhild å’n Harley», som handler om Gunnhild «som er litt oppi åra, men fortsatt vil ha kubikk mellom låra». Til denne var det videoer og bilder fra Mjøsa rundt og 1. mai.

Fellesskap

Lystrup sa at vi alle hadde en aksje i Mjøsa AS, og at det var bra for da er vi likemenn. Mjøs-konserten hadde en folkelig sjel, og følelser møringer kunne kjenne seg igjen i. Lystrup ga Mjøsa personlighet og bygget bruer, på denne sarte, morsomme og Mjøs-patriotiske konserten.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke