17. aug
LOKAL MORO: Hamarama er en lokal filmfest. Her åpner Anders Baasmo Christiansen fjorårets fest med filmen «Hoggeren». Foto: Remi Laakso
 
Lykkelig som liten
Filmfestivalen Hamarama vokser, men kinosjef Espen Jørgensen ser ikke for seg festivalen som en nasjonal begivenhet.

Publisert: 05.mar.2018 17:49
Oppdatert: 05.mar.2018 17:49

– Ikke nasjonal, men en regional festival. For Hamar og omegn og for Innlandet, sier Espen Jørgensen.

– Vi vil være den mest kompakte og koseligste filmfestivalen, sier festivalsjef Bjarte Ytre-Arne.

– Her trenger ikke folk løpe gatelangs for å delta på festival. Her kan folk delta bare ved å være innomhus i dette flotte kulturhuset, sier Bjarte Ytre-Arne.

Det blir vist filmer i kinoens saler, det blir seminarer – og denne gang tar festivalen også i bruk en av Hamar kulturhus sine konsertsaler for å tilby stumfilmkonsert. Hamars eget stumfilmjamorkester, med Frode Berntzen, Bjørn Thomassen, Skjalg Lidsheim og Lars A. Kvistum skal jamme til «Et hundeliv» (Chaplin, 1918) og «Sherlock jr.» (Keaton 1924) i Pauline Hall Multisal.

For dem som ønsker å gjøre seg en liten tur, så er det filmquiz på Brødrene Jacobsen oppe i Kirkebakken og det blir gratis utekino på Stortorget med «Mamma Mia».

Høykvalitetsfilm

Førti filmer, åtti forestillinger står på filmprogrammet. Og håpet er at 2.500 filminteresserte skal besøke den fem dager lange filmfestivalen. Rekorden er, i Hamaramas så langt fem år lange liv, er to tusen besøkende i 2016.

– Har festivalen forandret seg i løpet av disse årene?

– Grunntanken og profilen er den samme. Vi har hele tiden ønsket å lage en folkelig festival med høykvalitetsfilm. Det er viktig for oss å øke filminteressen også når det gjelder smalere filmer. Det er så mye bra som lages i tillegg til Hollywood-produksjoner og de store norske filmene, sier kinosjef Espen Jørgensen.

Musikkfilm

Festivalsjef Bjarte Ytre-Arne har satt musikkfilm opp på programmet som et eget tema, og han har invitert to norske kvinnelige komponister av musikkfilm, Hanne Hukkelberg («Røverdatter») og Kate Havnevik («Grey’s Anatomy» og «Mormor og de åtte ungene») til festivalen.

Som tidligere er det også samarbeid med Hamar Game Collective, og sjefen for Østnorsk Filmsenter, Terje Nilsen, har satt opp et eget kortfilmprogram.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke