20. aug
NATURENS MYSTERIER: Dagfinn Lyngbø tok en kjapp prat med Gud for å diskutere om det egentlig har noen hensikt at ørene skal vokse hele livet.
 
Lyngbøs lydunivers
Lyden av skoletannlege, lyden av gymsokker og lyden av sentrifuge. Det bor forbløffende mye lyd i Lyngbø.

Publisert: 31.jan.2014 23:17
Oppdatert: -

ANMELDT
Dagfinn Lyngbø deler raust av sitt univers i forestillingen Stereo. Fredag gjestet han Hamar.
Han er beint fram gøyal, Lyngbø. Han vet å trykke på de rette knappene. Han forteller historier vi kan nikke gjenkjennende til. Om skoletannlegen, for eksempel. Om følelsen av å få et «visakort» kilt inn i tannkjøttet, beskjed om å bite igjen, bli påmontert en blysmekke og få en «radioaktiv stjernekikkert» plassert inntil kinnet. Omkranset av et rikholdig utvalg illustrerende lyder følte vi plutselig vi lå i tannlegestolen og vrei oss, alle mann.

I OVERKANT MYE LYD

Stereo er en forestilling om nye lyder som kommer, og om gamle som vandrer hen. Fra den ene lyden til den andre er overgangene så smidige at de knapt kan merkes. Det er fritt for brudd, fritt for dødtid. Det er så fullstappet av bergensdialekt og gjenkjennelse, alt sammen perfekt lyssatt, at det virkelig ikke var grunn til annet enn å kose seg.
Når vi først snakker om lyd: Det skal sies at Scandic scene egner seg dårlig for rappkjefta bergensere i stereo. Det smeller i veggene, og enkelte steder i salen var det tidvis komplett umulig å skjønne ordflommen som rant ut av Lyngbøs rikholdige munn. Men ut fra publikums energiske applaus å dømme er Lyngbø helt sikkert velkommen tilbake når kulturhuset åpner.

FRYKTET HAREPEST

Etter seks soloshow er Lyngbø ut i fingerspissene rutinert. Han valser fram og tilbake på scenekanten og forteller om at han tilbringer mer tid på lommelegen.no enn på vg.no, og at han en stund var overbevist om at hele familien hadde harepest. I Stereo har han også med noen velplasserte musikknumre, bevis på at mannen kan mer enn å la skravla gå.
Anmelder etter anmelder har gitt Stereo seks øyne på terningen. Lyngbø har spilt forestillingen siden høsten 2012, og turnéplanen strekker seg fram til oktober 2014. Fredagens show bar noe preg av bare å være ett i en uendelig lang rekke. Dog så ikke dette ut til å plage publikum, som kvitterte med stående applaus.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke